IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peugeot отчете 4,9% ръст на приходите за тримесечието

Продажбите на PSA Peugeot-Citroen са нараснали с 4,2% през първото тримесечие до 729 400

00:20 | 27.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френският автомобилостроител Peugeot отчете днес рязко повишение на приходите, като групата се подготвя да приключи сделката по придобиването на европейската дейност на американската компания General Motors, информира DPA.

Приходите са нараснали с 4,9% до 13,6 млрд. евро през първите три месеца на годината.

Peugeot, известен като групата PSA Peugeot-Citroen, подписа по-рано тази година споразумение с General Motors за придобиване на европейския бизнес на американската компания, в който се включва и автомобилният концерн Opel. Очаква се сделката да бъде приключена до края на годината.

Продажбите на PSA Peugeot-Citroen са нараснали с 4,2% през първото тримесечие до 729 400.

Приходите от първото тримесечие са помогнали да бъдат компенсирани неблагоприятните валутни колебания, които са намалили продажбите с 1%.

Парижката компания очаква пазарът на автомобили тази година в Европа да отчете растеж от 1%, а в Латинска Америка - 2%. Китай, който е най-големият автомобилен пазар, се очаква да отчете растеж на продажбите от 5%, посочва БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още