IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на автомобили в Китай растат с 29% през септември

Потребителите искат да се възползват от данъчните отстъпки, които важат до края на годината, а правителството засега не коментира дали ще ги удължи

15:15 | 12.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Продажбите на автомобили в Китай се покачиха с 29% през миналия месец, като първенци бяха малките производители Geely Automobile Holdings Ltd. и Mazda Motor Corp. Това се дължи на факта, че потребителите искат да се възползват от данъчно облекчение, което изтича на 31 декември тази година. Това от своя страна доведе до намаляване на складовата наличност на автотърговците, коментира Bloomerg. 

Доставките на седани, минивани, джипове и мултифункционални автомобили до автокъщите се покачиха до 2,27 млн. единици през септември, показват данни на Асоциацията на автомобилните производители от вторник. 

Правителството засега обаче мълчи по въпроса дали ще удължи данъчното облекчение за покупките на превозни средства с малки двигатели и след 31 декември. "Продажбите може да тръгнат надолу през следващата година, ако бъде позволено налогът да се удвои до 10%", казва Цуей Дунгшу, генерален секретар на асоциацията.

„Изтичането на валидността на настоящото данъчно облекчение при покупки насърчава потребителите да хванат последния влак и да си купят кола“, казва Хуан Сяоуей, анализатор към базираната в Шанхай WAYS Consulting Co. „Автодилърите подготвят още стока за предстоящото нарастващо търсене в края на годината“.

Количеството налични в автокъщите автомобили спада за трети пореден месец през септември до най-ниските равнища от 2 години насам, показват данни на китайската Асоциация на автомобилните дилъри. През август печалбата на дилърите на японски марки автомобили се е повишила с 27% в сравнение с юли, достигайки 1851 юана на продаден автомобил, след като се отчете отстъпката за количество, смятат от WAYS Consulting.

От Mazda поясняват, че нейните продажби в Китай са се покачили с 49% през септември в сравнение със същия период преди година, като най-силно е търсенето на модели като Axela compact, които отговарят на изискванията за данъчно облекчение. Geely повиши целта си за продажби за цялата фискална година, след като през септември доставките нараснаха с 82% в сравнение със същия период на миналата година.

Продажбите на General Motors Co. се повишиха с 16% до 343 773 единици, като доставките на седана Cadillac нараснаха с 63%. Продажбите на Great Wall Motor Co. се покачиха с 49% до 97 685 единици, като доставките на джипове достигнаха 87 627 единици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още