IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ обвиниха и Tesla в измама

Собственици на Model S доказаха, че колите им са по-слаби от обявеното

11:35 | 29.09.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Tesla Motors</em></p>

Снимка: Tesla Motors

Нов скандал с автомобилен производител избухна в САЩ. Този път компанията Tesla Motors е обвинена, че е обявила по-висока мощност на топ модела си Model S85D, отколкото е действителната, съобщава Automotive News.

Група от 71 собственици на седана е изпратила до ръководството на компанията открито писмо, в което твърди, че посочената на официалния сайт на марката информация за мощността на силовия агрегат на модела не отговаря на истината.

В писмото се посочва, че двата електромотора на седана не осигуряват обявените от производителя 691 к.с. Авторите на оплакването са използвали няколко метода за тестване, включително и проверка на динамометър с професионално оборудване, като са изяснили, че с пълни батерии и без загуби електромобилът развива максимум 415 кВт/ч, което е еквивалент на 564 к.с.

Проведен е и тест при пътни условия, който е установил, че на шосето Tesla Model S P85D значително отстъпва на Audi RS7. Германският автомобил разполага с двигател с мощност 560 к.с.

От Tesla Motors са реагирали на оплакването на клиентите си, като признават, че при своите разчети са използвали неправилен метод за тестване. Производителят се е извинил на засегнатите, а от официалния сайт бързо бе премахната информацията за силовия агрегат на модела.

Появи се обаче изявление на главния технически директор на компанията Джефри Страбуел, който посочва, че мощността на модификацията на Tesla Model S със задно предаване е напълно коректна. В зависимост от версията – 60, 65 или P85, тя варира между 360 и 470 к.с.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 12 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Истинският демократ не прави разлика свои чужди ...истината и само истината!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 7
Longin
преди 8 години
И как бият ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 19
michaelis12
преди 8 години
и тея ли бълват "повече сажди" от колкот тряя ?!? :)) Големи са ръмпели тея американци и собствените си производства под ножа ...... тц тц тц тц. На честни тръгнали да се праат, а що банкери си прибраха бонусите и на никой нищо, тва няма значение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още