IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Subaru представи универсална платформа

Новото шаси ще подобри значително ефективността на производство

15:49 | 10.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Subaru представи универсална платформа

Японският концерн Subaru представи новата си глобална платформа, на която ще се изграждат всички нови автомобили на марката. Първият от тях ще бъде новото поколение Impreza, което ще видим още тази година.

Новото шаси предоставя подобрени динамика и комфорт, както и по-ниски нива на шум и вибрации, се казва в официалното съобщение. Subaru Global Platform, както е наименованието на архитектурата, спомага също така за допълнително снижаване на центъра на тежестта с 5 мм (по този показател колите на 
Subaru са водещи и в момента).

Новата платформа драстично подобрява и структурната здравина на автомобила - от 70% до 100% спрямо настоящите модели, твърдят японците. Общата здравина на усукване пък се подобрява със 70% спрямо настоящите модели. 

Друга иновация при 
Subaru Global Platform е монтираният директно към купето заден стабилизатор, благодарение на който накланянето на автомобила се подобрява с цели 50% спрямо настоящите модели. 

Архитектурата ще оптимизира също така сигурността на автомобила, тъй е изградена от високоякостна стомана, благодарение на което поемането на енергията от удар е подобрено с 40%. "Платформата предвижда бъдещите подобрения в здравината и новите материали и има възможност да предлага най-високи световни нива на безопасност, дори и до 2025 г.", споделят от Subaru.

Друга съществена черта на 
Subaru Global Platform е универсалността. Шасито ще може да се използва за всички модели на марката, като ще подобри значително ефективността на производство. Платформата е предвидена за изграждане както на автомобили с бензинов или дизелов двигател, така и на хибриди и електромобили.

Повече за новото шаси ще разберем при премиерата на новата Impreza по-късно тази година.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още