IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen: 3.0 TDI също е манипулиран

Компенсации за европейските клиенти засега няма да има, но Volkswagen Group ще поеме разликата в данъците на засегнатите автомобили

13:19 | 23.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Снимка: Volkswagen

Устройство за манипулиране на данните за вредните емисии е поставяно и на двигателя 3.0 TDI, призна Volkswagen of America. Американското подразделение на германския концерн обяви, че засегнатите в САЩ автомобили са най-малко 85 000.

Въпросният дизелов двигател се поставя на модели на Audi, Porsche и Volkswagen, като само преди месец Американската федерална агенция за защита на околната среда обяви, че е открила нередности и в този агрегат. Тогава от Volkswagen AG отрекоха информацията, но сега я потвърждават в официално съобщение.

Става ясно, че използваното при 3.0 TDI V6 устройство е различно от това, което е поставяно при 4-цилиндровите дизелови мотори от семейството EA189 - 1.2 TDI, 1.6 TDI, 2.0 TDI.

Към момента липсва допълнителна информация, не се съобщава нищо и за моделите с двигателя 3.0 TDI V6, които са продадени в Европа.

От Volkswagen обаче обявиха официално пред Automotive News Europe, че за клиентите със засегнати коли в Европа не се предвиждат бонуси. На американките си клиенти концернът предостави пакет "Добра воля", включващ предплатена карта с 500 долара, карта за безплатно обслужване на стойност 500 долара и 24-часова безплатна пътна помощ за срок от 3 години.

В Европа Volkswagen Group ще поеме разликата в данъците на засегнатите автомобили.

Още по темата четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още