IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen изтегля молбите за сертификати за САЩ за модели от 2016 г.

Ръководителят на Volkswagen в САЩ ще отговаря пред представители на Конгреса

14:50 | 08.10.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът и главен изпълнителен директор на американското поделение на германския концерн Volkswagen - Volkswagen Group of America Михаел Хорн изглежда ще трябва да отговаря на трудни въпроси днес пред представители на Конгреса на фона на задълбочаващия се скандал с манипулираните тестове за емисиите вредни газове на дизеловите автомобили на компанията, отбелязва Ройтерс.

Михаел Хорн ще говори пред подкомисия на Камарата на представителите, която разследва признанието на компанията от миналия месец, че е инсталирала софтуер, манипулиращ тестовите данни за емисиите вредни газове на близо 500 000 четирицилиндрови щадящи околната среда дизелови автомобила. 

Според предварително копие на бележките на Хорн, предоставени на подкомисията, Volkswagen планира да изтегли молбите за сертификати за емисии в САЩ, засягащи моделите Jetta, Passat, Golf и Beetle от моделната 2016 г. с дизелови двигатели.

Според анализатори това поражда опасения дали в новите коли няма подобен на проблемния софтуер от предишните модели.

Изтегляйки молбите за моделите през 2016 г. Volkswagen оставя хиляди дизелови коли по пристанищата в цялата страна. Не е ясно кога компанията ще внесе отново молбите, но в бележките на Хорн се посочва, че компанията работи с регулаторните органи за сертификация.  

Повече за скандала можете да прочетете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Финанси виж още