IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците засилват интереса си към сделки с имоти в чужбина

Водещите асоциации и агенции в Канада, Нова Зеландия и Австралия отчитат силен ръст на запитванията от САЩ след победата на Тръмп на изборите

17:48 | 15.11.16 г.
<p>
	Новият президент на САЩ Доналд Тръмп. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

Интересът на американците към имоти в чужбина се е увеличил значително, след като Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ, съобщава онлайн изданието globalpropertyguide.com.

Канадската асоциация на брокерите на имоти съобщава за троен ръст на уеб трафика от САЩ само за няколко дни след вота.

През ноември миналата година например около 10 400 американци дневно са търсили имоти в Канада. През последните дни запитванията са се увеличили до почти 30 хил., като продължават да постъпват нови.

„Все още е рано да си правим изводи какво означава това за пазара на имоти в Канада. Никой не може да каже и как това ще се отрази на по-широката канадска икономика“, коментира Грегъри Клъмп, старши икономист на организацията.

Водещият портал за имоти на Нова Зеландия също отчита силен ръст на трафика от Америка – над пет пъти спрямо миналата година. Американците се интересуват най-вече от жилища в Оукланд, Уелингтън, Нортланд и Отаго.

Така потенциалните купувачи от САЩ вече са втората най-голяма група участници на пазара в страната след купувачите от Австралия.

Интересът на американците към имотите в Австралия също се засилва. От водещите агенции за имоти в страната посочват, че запитванията се увеличават не само от САЩ, но като цяло от целия свят заради фокуса на инвеститорите върху дестинациите убежища.

„Победата на Тръмп засилва политическите рискове пред инвеститорите, което се отразява негативно на капитала и очакваната възвръщаемост. Това превръща инвестицията в Австралия в атрактивна опция, включително и за богатите физически лица, които търсят жилище за инвестиция“, коментират от компанията за имоти LJ Hooker.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още