IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на новите жилища в Китай забавят възстановяването си

Експерти очакват плавният ръст на цените да продължи

10:27 | 02.10.15 г.
Цените на новите жилища в Китай забавят възстановяването си

Скоростта на възстановяване на цените на новите жилища в Китай се е забавила през септември, въпреки че продажбите са били по-добри от очакваното, съобщава Ройтерс.

Според China Real Estate Index System (CREIS) средната цена на новите жилища в 100 от най-големите градове в страната се е повишила с 0,28% за месеца. През август беше отчетен ръст от малко под процент.

В сравнение със септември 2014 г. цените на новите жилища обаче са се увеличили с 1,36% срещу само 0,15% годишен ръст, отчетен през август.

“Сделките записват стабилен ръст през септември, продиктуван от мерките за стимулиране на пазара на жилища”, коментира CREIS в изявление.

Компанията очаква цените на новите жилища в най-големите градове да продължат плавно да нарастват на фона на усилията на правителството да съживи пазара, тъй като секторът на имотите формира около 15 на сто от брутния вътрешен продукт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още