IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът за имоти на Samsung се насочва към мецанин дългове в САЩ

Фондът е набрал 270 млн. долара за инвестиции

10:11 | 13.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Samsung SRA – подразделението за управление на инвестициите в имоти на Samsung Life Insurance, е набрало 270 млн. долара  от южнокорейски инвеститори за първия дългов фонд на дружеството сектора на имотите, съобщава онлайн изданието IPE.com.

Фондът ще инвестира в мецанин дългове в САЩ, като ще работи с местен партньор, който все още не е известен.

Първоначалните планове на фонда бяха да набере 200 млн. долара, но се оказа, че интересът от страна на инвеститори е значително по-висок. 

Йон Чай, главен изпълнителен директор на фонда, коментира, че компанията се цели в мецанин дългове, обезпечени с работещи офис сгради в ключови градове на САЩ. Предпочитаното съотношение между дълга и стойността на активите е 65% при фиксирана лихва за 10-годишен период.

Компанията вече е приключила и една сделка за придобиване на мецанин дългове на стойност 100 млн. долара, допълва Йон.

Той изразява надежда, че капиталът на фонда ще бъде напълно разгърнат през следващите две години. Това обаче ще зависи основно от пазарните условия.

Дотук Samsung SRA създаде един дългов фонд, който обаче прави отделни, по-малки сделки. През 2014 г. компанията създаде и фонд за капиталови инвестиции, който придоби офис сграда във Вашингтон и хотел на Хаваите чрез покупка на мецанин дълг.

През юли фондът осъществи и инвестиция в Европа, като купи офис сграда в центъра на Париж от Unibail-Rodamco за 330 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още