IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хелоуин и суеверия на жилищния пазар

15% от собствениците на домове във Великобритания вярват, че къщата им е обитавана от духове

15:30 | 31.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Хелоуин и суеверия на жилищния пазар

15% от собствениците на домове във Великобритания вярват, че къщата им е обитавана от духове, показва проучване на Ocean Finance в духа на Деня на Вси Светии или Хелоуин, който се отбелязва по традиция в нощта срещу 1 ноември.

От тези 15% 47 на сто казват, че са усещали чуждо присъствие в дома си, 29% споделят, че се е случвало да почувстват странна и свръхестествена студенина, а 16% твърдят, че са виждали призрак в къщата си.

Докато някои твърдят, че са виждали привидения, други споделят, че са ставали свидетели на ефектите от паранормална активност. 20% казват, че предметите в дома им се движат сами, независимо дали собствениците са ги видели да летят наоколо или са ги намирали не там, където са ги оставяли.

Това обаче не е нещо, с което собствениците на обитаваните домове трябва да се хвалят, ако продават имота си, пише Property Wire. Отделно проучване на Ocean Finance показва, че 30% от купувачите биха се отказали от покупката на къща, ако в нея наскоро е починал някой.

25% от купувачите пък споделят, че близостта на имота до гробище би могла да ги разубеди да го купуват, а 9 на сто признават, че биха се отказали от къща, ако е под фаталния номер 13.

Все пак суеверията и психологическите нагласи не са чак толкова лоши новини за продавачите на жилища. 26% от купувачите, казват, че по време на огледи на къща или апартамент са почувствали някаква аура около имота, като 77% определят аурата като положителна, докато останалите 23% са почувствали негативна аура.

Аурата на имота дори е в състояние да повлияе на решението на някои хора дали да купят дадена къща. 58% от почувствалите положителна аура казват, че тя ги е насърчила да купят имота. Едва 20 на сто признават, че негативната аура ги е отказала от покупка.

„Изглежда някои хора във Великобритания не са толкова прагматични, колкото изглежда. При наличието на толкова много хора, които са убедени, че в къщата им живее призрак, не е чудно, че това може да повлияе на решенията на някои купувачи“, коментира говорителят на Ocean Finance Иън Уилямс.

Вижте още видео материали в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още