IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в имоти са доволни от възвръщаемостта, но се опасяват за цените

Повече инвеститори смятат да увеличат експозциите си към фондовете за имоти в сравнение с желаещите да я намалят

11:05 | 05.09.15 г.
Инвеститорите в имоти са доволни от възвръщаемостта, но се опасяват за цените

Инвеститорите в имоти са много по-доволни от възвръщаемостта в сравнение с преди няколко години, но са изключително загрижени за цените на активите.

Това показват резултатите от последното проучване на изследователската компания Preqin.

Допитвонето е проведено сред инвеститори в частни фондове за недвижими имоти. Деветдесет на сто от участниците заявяват, че възвръщаемостта е по-голяма от очакванията им.

Само 9 на сто от запитаните посочват, че са разочаровани. За сравнение, през 2013 г. разочарованите бяха 18%, а през 2012 г. – близо половината от участниците в проучването.

В същото време значителен дял от анкетираните са посочили, че цените стават твърде високи на фона на ожесточената конкуренция за активите – 63% от участниците в проучването.

Опасенията обясняват защо много инвеститори не горят от желание да хвърлят повече пари, за да се сдобият с желания актив. Същевременно обаче 26 на сто от анкетираните заявяват, че смятат да увеличат експозицията си във фондове за недвижими имоти, а 22 на сто планират да я намалят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още