IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan Chase преговаря за офис в Дъблин

Сградата, за която се носят слухове, че се водят преговори, е достатъчна за повече от 1 000 служители на банката

21:45 | 30.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

JPMorgan Chase & Co. преговаря за закупуване на офис сграда в Дъблин, за да осъщесви плановете си за експанзия в Ирландия заради Brexit, предава Bloomberg, като се позовава на запознати източници.

Кредиторът преговаря за сграда, която се строи от съвместна компания на Kennedy Wilson Holdings Inc. и държавната Национална агенция за управление на активи на Ирландия (т.нар. „лоша“ банка). Сградата е с площ от около 12 хил. кв.м, което е достатъчно пространство за повече от 1 000 служители.

Банката обаче посочва в коментар до информационната агенция, че и „други опции са все още на масата“. „Искаме да видим как ще се развият преговорите. Никакво окончателно решение не е взето все още“, посочват от финансовата институция.

От Kennedy Wilson и Национална агенция за управление на активи на Ирландия отказват коментар.

Решението на Великобритания да напусне Европейския съюз (ЕС) подтикна международните банки и застрахователи да започнат да търсят възможност за преместване на работни места към други страни от ЕС. Прогнозите за общия брой на преместените служители варират от 4 хил. до 200 хил. души.

Citigroup Inc. например посочва във вътрешен документ, че със сигурност ще премести част от служителите си в Лондон и ще създаде нова бизнес единица в ЕС.

Повечето банки планират да преместят по около 1 000 души в Дъблин, Мадрид и Амстердам, като Париж и Франкфурт са назад в този списък.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още