IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кибератака е компроментирала информация на клиенти на 14 хотела на Тръмп

Проблемът е заради резервационната система на Saber Corp, изтекли са номера на карти и кодове за сигурност

10:30 | 13.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Trump International Hotels Management LLC заяви късно в сряда, че изтичане на данните при доставчик на услуги е компрометирало информация за плащанията с карти, извършени в 14 от нейните хотели, предава Ройтерс.

Компрометираната информация включва номера на платежни карти и кодовете за сигурност на картите за някои резервации на хотелската верига, обработени чрез централната резервационна система на Saber Corp, според съобщение в сайта на Trump Hotels.

Пробивът е част от кибератаката над системите на Saber, разкрита през май. Системите за резервация на Saber се използват от почти 32 хил. имота по целия свят.

Saber е информирала  Trump Hotels за текущия пробив в имотите, включително Trump Las Vegas и Trump Chicago на 5 юни според съобщението.



Пробивът не засяга собствените системи на Trump Hotels. Проучването на Saber установява, че неупълномощената страна е имала достъп до информацията за резервации на 10 август 2016 г. Последният неразрешен достъп е от 9 март.

Това е трето подобно посегателство над веригата от хотели от май 2015 г.

Компанията, която преди беше ръководена от президента на САЩ Доналд Тръмп, се съгласи да плати 50 хил. долара през миналата година в рамките на споразумение заради нарушения при данните, при което бяха разкрити 70 хил. номера на кредитни карти и друга лична информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още