IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската строителна компания Dalian Wanda ще прави IPO за до 6 млрд. долара

Още следващата седмица се очаква дружеството да се листва на борсата в Хонконг

10:46 | 27.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Компанията е собственост на китайския милиардер Уън Дзиенлин. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Компанията е собственост на китайския милиардер Уън Дзиенлин. Снимка: архив, Ройтерс

Китайската строителна компания Dalian Wanda Commercial Properties ще търси одобрение от Хонконгската фондова борса за първично публично предлагане (IPO) на стойност до 6 млрд. долара. Компанията е собственост на китайския милиардер Уън Дзиенлин, а IPO-то се очаква да бъде в понеделник, предаде „Ройтерс“, цитирайки IFR.

Сделката все още се очаква да се случи преди края на 2014 г., обясниха източници на финансовото издание, които са запознати с плановете на Dalian Wanda. Планът за листване на борсата още тази година не се е променил, е обяснил източник, пожелал анонимност, защото детайлите по IPO-то все още не са обявени публично.

Компанията вече получи одобрение от Китайската комисия за ценни книжа за листването. Сега се очаква дружеството да получи зелена светлина и от борсата в Хонконг. Това се очаква да се случи в рамките на тази седмица.

China International Capital Corp и HSBC бяха наети за реализацията на мащабното IPO, а сделката ще се води от Bank of America Merrill Lynch, BOC International, Goldman Sachs и UBS.

Според информацията в предварителния проспект компанията има 178 проекта в 112 града в 29 провинции в Китай. През миналата година приходите ѝ са достигнали 87 млрд. юана (14 млрд. долара), а нетната печалба – 25 млрд. юана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още