IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Началното жилищно строителство в САЩ се понижава през юли

Има спад и в издадените разрешителни за строеж, което може да понижи очакванията за ускоряване на активността в жилищното строителство

17:32 | 16.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Началното жилищно строителство в САЩ се понижава с 4,8% през юли до сезонно изгладен темп от 1,16 млн. единици, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данни на Министерството на търговията. Данните са изненадващи и сигнализират, че жилищният пазар в най-голямата икономика в света се затруднява да се възстанови, след като се сви през второто тримесечие.

Има спад и в издадените разрешителни за строеж, което може да понижи очакванията за ускоряване на активността в жилищното строителство, след като през второто тримесечие то се сви с най-резкия темп от края на 2010 г. Те се понижават с 4,1% до 1,22 млн. единици.

На годишна база жилищното строителство се понижава с 5,6%.

Строителството на еднофамилни жилища, което е най-големият дял от жилищния пазар, се понижава с 0,5% до темп от 856 хил. единици.

Въпреки че има силно търсене на жилища, началното строителство на еднофамилни домове в САЩ се забавя, след като през февруари се повиши до над 9-годишен връх. Строителните компании продължават да се оплакват от недостиг на квалифицирана работна ръка и на подходящи строителни терени. Освен това цените на материалите се покачват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още