IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на търговски имоти в Ирландия уверено върви нагоре

Първокласните търговски центрове в Дъблин са запълнени на 90-100%, а свободните площи по водещите търговски улици са под 3%

09:30 | 18.10.14 г. 1
Пазарът на търговски имоти в Ирландия уверено върви нагоре

Свободните търговски площи на водещите локации в Ирландия продължават да намаляват, сочат данни на консултантската компания JLL, цитирани от онлайн изданието property-magazine.eu.

Първокласните търговски центрове в Дъблин са запълнени на 90-100%, а свободните площи по водещите търговски улици в столицата на страната са под 3%.

През последните три месеца са регистрирани нови доказателства за засиленото търсене. Сключени са и редица големи сделки с площи по водещите търговски улици, с шопинг центрове и ритейл паркове.

Засилва се и интересът към качествените складови пространства, който се обяснява с ръста на потребителските разходи, особено разходите, свързани с дома.

Перспективите за последното тримесечие на годината и за 2015 г. са положителни. Стабилността на пазара като цяло и възхода на първокласния сегмент разширяват възстановяването.

През тази година наемните равнища в търговския сегмент почти не са се променили, но се очаква ръст през следващата година заради недостига на предлагане на първокласни площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 9 години
Да не би ирландците най-после да се отцепиха от Англия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още