IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разходите за строителство в САЩ през ноември са най-ниските от година и половина

Правителството коригира данните за строителството от януари до октомври 2015 г. заради „грешка при обработката на табличните данни“

18:09 | 04.01.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Разходите за строителство в САЩ през ноември са се понижили за пръв път от почти година и половина, след като спад в нежилищните инвестиции са компенсирали увеличаването на разходите за жилища, което показва скромен икономически растеж през четвъртото тримесечие, съобщава Ройтерс.

Разходите за строителство са се понижили с 0,4%, първият и най-голям спад от юни 2014 г. насам, след низходяща корекция до ръст от 0,3% през октомври, съобщи министерството на търговията в понеделник.

Правителството коригира данните за строителството от януари 2015 г. до октомври 2015 г. заради „грешка при обработката на табличните данни“. Корекциите, които показват, че данните за строителството не са били толкова силни, колкото бяха представени през по-голямата част от 2015 г., може да накарат икономистите да понижат оценките си за брутния вътрешен продукт (БВП) за четвъртото тримесечие.

Оценките за ръста в момента са за годишен темп от малко под 2%. Икономиката се е разширила с темп от 2% през третото тримесечие. Икономисти, анкетирани от Bloomberg, прогнозираха, че разходите за строителство са се повишили с 0,6% през ноември след предишно отчетения ръст от 1,0% през октомври.

Строителните разходи са се повишили с 10,5% през ноември на годишна база. Разходите за нежилищно строителство обаче са спаднали с 0,8%, докато тези за жилищното са се увеличили с 0,2%.

Частните разходи за строителство са намалели с 2%, но разходите за частно жилищно строителство са нараснали с 0,3%.

Публичните разходи за строителство отчитат спад от 1,0%. Разходите за държавни и местни правителствени строителни проекти, което е най-големият дял от публичния сегмент, са намалели с 0,4%. Федералните държавни разходи са се сринали с 7,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още