IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителството на нови жилища в САЩ се свива през март до 4-месечно дъно

Разрешителните, които се считат за лакмус за строителството в бъдеще, се повишават с 3,6 на сто до 1,26 млн. единици годишно

16:42 | 18.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Строителството на нови жилища в САЩ се свива през март до четиримесечно дъно.

Началното строителство на еднофамилни жилища се понижава с 6,8% до 1,22 млн. единици годишно. През февруари стойността беше 1,30 млн. единици, което беше най-високата стойност от близо десетилетие, показват данните на Министерството на търговията, цитирани от Bloomberg. 

Очакванията за март бяха за 1,25 млн. единици.

Разрешителните, които се считат за лакмус за строителството в бъдеще, се повишават с 3,6 на сто до 1,26 млн. единици годишно.

Данните за сектора на строителството са волатилни и влошаването през март може да се дължи на смяната на времето, посочва Bloomberg. Февруари например беше необичайно топъл и това даде импулс на строителството.

Като цяло фундаментите говорят за стабилна перспектива пред жилищната индустрия, като нагласите сред компаниите са близо до най-високите нива от над 10 години. Освен това лихвите по ипотеките се понижават след достигнатите върхове след президентските избори. Строителите все още са затруднени заради липса на работна ръка и площи и полагат усилия да отговорят на търсенето, подкрепено от стабилния трудов пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още