IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi изненада почитателите си с най-мощния хот-хеч на планетата

Модификацията RS3 Sportback разполага с 367 к.с.

19:02 | 12.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Аudi</em></p>

Снимка: Аudi

Компанията Audi официално представи новото поколение на хечбека RS3 Sportback. Моделът е получил 2.5-литров турбо-двигател, развиващ 367 к.с. и 465 Нм въртящ момент. По този начин той става най-мощният хот-хеч на планетата, като изпреварва досегашния първенец в това отношение Mercedes-Benz A45 AMG, разчитащ на 360 к.с.

Теглото на машината на Audi е 1520 кг, което е с 55 кг по-малко в сравнение с предишното поколение на RS3 с мощност 340 к.с. Двигателят работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия S tronic. 

От 0 до 100 км/ч хот-хечът ускорява за 4.3 секунди, което е с 0.3 по-бързо от A45 AMG. Максималната скорост при RS3 Sportback е ограничена до 250 км/ч, но по желание на клиента и срещу съответното доплащане ограничителят може да бъде преместен на 280 км/ч.
Както и стандартното Audi A3, новата версия също е построена на модулната платформа MQB на концерна Volkswagen. Клирънсът на хот-хеча е снижен с 25 мм, като е увеличено разстоянието между предните колела – с 24 мм (до 1559 мм) и с 8 мм при задните (до 1514 мм).

Новото поколение на RS3 Sportback е получило система за задвижване на четирите колела quattro с междуосева, управлявана по електронен път многодискова муфа. Заедно с акумулатора тя е разположена отзад за по-добро разпределие на теглото между двете оси. При необходимост въртящият момент може да бъде прехвърлен от 50 до 100 процента към на задната ос. 

Като опция за RS3 се предлагат карбоново-керамични спирачки за предната ос, а също така и адаптивно окачване с амортисьори, чиито настройки се променят от водача с помощта на включената в базовото оборудване система Audi drive select. Тя работи в 4 режима, като 3 са фиксирани, а последният може да бъде настройван от водача.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още