IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Access Industries на Лен Блаватник купува Warner Music за 3,3 млрд. долара

Милиардерът с руски произход трябва да финализира сделката през третото тримесечие

19:24 | 06.05.11 г.
Access Industries на Лен Блаватник купува Warner Music за 3,3 млрд. долара

Access Industries, която е собственост на милиардера с руски произход Лен Блаватник, спечели надпреварата за контрола над Warner Music Group Corp с оферта на стойност 8,25 долара за акция, съобщиха от компанията, цитирани от Ройтерс.

Споразумението оценява третата по големина музикална компания в света, заедно с дълговете й, на около 3,3 млрд. долара. Сделката, която ще се реализира изцяло в брой, трябва да бъде финализирана през третото тримесечие.

Warner Music ще стане автономно подразделение на Access, наред с индустриалните й активи в химическия сектор и природните ресурси, както и в медийния и телекомуникационния сектор.

Блаватник надви конкурентните оферти на Platinum Equity/The Gores Group на Том и Алек Гор и на Sony Corp в партньорство с Guggenheim Partners и инвеститора Рон Перелман.

Блаватник е дългогодишен сътрудник на главния изпълнителен директор на Warner Music Едгар Бронфман младши и баща му. Той беше директор на Warner Music от 2004, когато Бронфман беше начело на изкупуването на компанията от Time Warner Inc, до 2008 г. Преди последната сделка Блаватник вече притежаваше около 2% Warner Music.

Бронфман и компаниите за дялови инвестиции Thomas H Lee и Bain Capital Partners заедно държат около 56% от акциите на компанията и са сключили споразумение с Access да гласуват в полза на сливането.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още