IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на американските фондови борси се търгуват предимно с понижения*

Предстоящите жилищни продажби се понижават с 2,4% през август, което е трето поредно месечно понижение

17:48 | 29.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват предимно с понижения след серия макроикономически данни, както и на фона на сключената крехка сделка за понижение на добива на петрол в ОПЕК, съобщава CNBC,

В широкия борсов индекс S&P 500 секторът на здравеопазването изостава най-много, а в индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average технологичният гигант Apple натежава най-много. Измерителят на технологичните компании Nasdaq се понижава с 0,36%.

„Днес имаме обичайната комбинация от ОПЕК и макроикономически данни. Не казвам, че е изненадващо добра, но е добра и слага на масата евентуално повишение на лихвите“, казва Марис Ог, президент на Tower Bridge Advisors.

В сряда петролният картел постигна споразумение за понижение на добива с около 700 хил. барела дневно. Много детайли от сделката обаче още не са ясни и подробности ще има през ноември, когато се състои официалната среща на ОПЕК във Виена. В сряда вечерта и двата бенчмаркови сорта поскъпнаха с над 5% след новината, но в четвъртък се търгуваха на червено.

Към 17:30 часа българско време при американския лек суров петрол WTI има леко повишение от 0,23% до 47,16 долара за барел, а Брентът поевтинява с 0,02% до 49,23 долара за барел.

В сферата на макроикономиката има няколко по-важни новини. Министерството на търговията обяви, че БВП на САЩ е нараснал с по-бърз темп през второто тримесечие, отколкото се смяташе по-рано. Икономиката се разширява с 1,4% годишен темп на ръст. 

Молбите за помощи при безработица се повишават с 3 000 до 254 хил. броя през седмицата, приключила на 23 септември.

Предстоящите жилищни продажби се понижават с 2,4% през август, което е трето поредно месечно понижение, сочат данни на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти.

Доходността по 2-годишните държавни облигации се понижава до 0,76%, а тази по 10-годишните държавни ценни книжа е 1,58%.

Златото остава без изменение на цена 1 323,15 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още