IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Wall Street поскъпват след добри данни за потреблението*

Трите борсови индекса продължават да се движат в тесни граници, но изпратиха миналата седмица със спадове

17:42 | 29.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с повишения след добри данни за потребителските разходи, съобщи CNBC. Потребителските разходи растат с 0,3% през юли, което е четвърти пореден месечен ръст и в унисон с очакванията на пазарите.

Трите борсови индекса продължават да се движат в тесни граници, но изпратиха миналата седмица със спадове. Nasdaq сложи край на осемседмичната си печеливша серия.

„Добрите новини са, че пазарът реагира позитивно на добрите икономически новини“, казва Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities.

Днес не се очакват повече данни от САЩ и инвеститорите вече се фокусират върху доклада за заетостта, който ще излезе в петък.

Според пазарите вероятността за повишение на лихвените проценти от страна на Фед през септември е 30%, след като миналата седмица беше около 18 на сто, сочат данните на CME Group.

В петък вицепредседателят на Фед Стенли Фишер заяви, че докладът за заетостта ще повлияе на решението на Фед дали да затегне, или не, паричната политика. Малко по-рано председателят на централната банка Джанет Йелън каза, че аргументът за повишение на лихвите набира сила през последните месеци.

Доходността по държавните облигации се повишава, като тази по 2-годишните ценни книжа е 0,84%, а тази по 10-годишните – 1,6%.

И американският лек суров петрол WTI, и европейският бенчмарк Брент поевтиняват с по около 1,6% до съответно 46,83 долара и 49,34 долара за барел.

Златото се търгува почти без изменение на ниво 1 324,75 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1164 долара, а курсът на йената е 102,22 йени за долар.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още