IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Wall Street се търгуват с ръстове след добри данни за производството*

Широкият индекс S&P 500 се повиши над психологическата граница от 2 100 пункта

17:55 | 01.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват с повишения в първия ден от третото тримесечие след добри данни за производствения сектор, съобщава CNBC.

Широкият индекс S&P 500 се повиши над психологическата граница от 2 100 пункта в началото на търговията, като за ръста най-много допринасят компаниите производителки на стоки от второстепенна необходимост. Акциите на Netflix поскъпнаха с над 4% и се представяха най-добре в сектора.

И S&P 500, и индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записаха трето поредено тримесечие с повишения, а заедно с технологичният Nasdaq всеки е напът да запише седмичен ръст от 3 на сто.

Мнозина анализатори обаче остават скептични за устойчивостта на ръстовете и ги обясняват с края на месеца и на тримесечието.

Доходността по 10-годишните облигации остава ниска на ниво 1,45%, а тази по 30-годишните ценни книжа падна до рекордно дъно от 2,22%.

Финалната стойност от индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на производството през юни е 51,3 пункта, показа докладът на частната компания Markit. Първоначалната стойност беше 51,4 пункта, а тази от май – 51,4 пункта.

Отделно Институтът за управление на предлагането (ISM) публикува своя PMI индекс за производството през юни, който се повишава до 53,2 пункта от 51,3 през май.

Разходите в сектора на строителството се понижават за втори пореден месец през май.

Заместник-председателят на Фед Стенли Фишер заяви, че е прекалено рано да се каже дали референдумът за Brexit е променил перспективите пред американската икономика. Той посочи, че Фед няма планове да експериментира с отрицателните лихвени проценти.

Петролът се търгува с повишение от 0,7%, като американският лек суров петрол WTI достига 48,69 долара, а европейският бенчмарк Брент – 50,09 долара за барел.

Златото поскъпва с 1,5% до 1 340,45 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1131 долара, а курсът на йената е 102,68 йени за долар.

Британският паунд се търгува с 1,3293 долара.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още