IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ал Гор: Доналд Тръмп като президент на САЩ ще доведе до климатична катастрофа

Според проучване на Ройтерс Тръмп изостава от Хилари Клинтън с 8 процентни пункта

08:05 | 12.10.16 г. 25
<p>
	Ал Гор на предизборен митинг на&nbsp;Хилари Клинтън в Маями, Флорида.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс&nbsp;</em></p>

Ал Гор на предизборен митинг на Хилари Клинтън в Маями, Флорида. Снимка: Ройтерс 

Бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор призова вчера американците да гласуват за Хилари Клинтън, защото евентуалното избиране на нейния опонент ще предизвика климатична катастрофа, предаде AP.

"Правилният избор е много ясен. Хилари Клинтън ще направи решаването на климатичната криза първостепенен национален приоритет", каза американският политик на предизборен митинг на кандидата на Демократическата партия в Маями, Флорида.

"Нейният противник, предвид идеите, които представи, ще ни прати към климатична катастрофа", допълни Гор, който бе вицепрезидент по времето на Бил Клинтън и е дългогодишен активист за опазването на околната среда.

"Вашият вот наистина, наистина е от значение и аз съм живият пример за това", каза политикът, цитиран от AFP.

Предвид това, че бива отправен точно от него и именно във Флорида, този призив получава допълнителна тежест. На президентските избори през 2000 г. Гор получи повече гласове от опонента си Джордж У. Буш, но загуби изборите след повторно преброяване на гласовете в този американски щат и след шокиращо решение на Върховния съд, отбеляза AP.

Същевременно Доналд Тръмп изостава от Хилари Клинтън с 8 процентни пункта в намеренията за гласуване на президентските избори, предаде Ройтерс.

Социологическото проучване на Ройтерс и института Ипсос бе проведено след втория президентски дебат в неделя вечерта.

Според допитването Клинтън е увеличила преднината си на 8 пр. пункта в понеделник от 5 пункта миналата седмица.

45% от запитаните казват, че ще гласуват за нея, 37% са за Тръмп, а 18 % заявяват, че няма да подкрепят нито един от двамата, предаде БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

20
rate up comment 3 rate down comment 0
милчо
преди 7 години
Може, misanthrope :)Преди всичко искам да отбележа, че ти си много умен човек!Тръмп е човек на действието. Вижда възможности и ги реализира. Дефинира проблемите ясно и ги решава. Доказателства тук: http://***.trump.com/real-estate-portfolio/Какво е Хилъри, какво е направила в живота си? Бюрократ, здраво оплетен от мрежите на лобистите, типичен представител на лобикрацията. Е, какво ново да очакваме от нея? Хайде, да оставим проблемите на самите САЩ. Но това, което става в Северна Африка, Близкия Изток, Украйна - то ни засяга директно, очевидно. И да, катастрофа е, няма как да се отрече, нали? С г-жа Хилъри начело на САЩ ще получим още, но в по-хард версия, сори! :(П.С. А, и да не забравяме, че Хилъри е дълбоко наранена жена, никак не е за подценяване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 7 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 7 години
По-скоро бих нарекъл де.бил този, който е сътворил тезата на заглавието на това матрялче - пасквилче... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 7 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
P.S. И все пак аз, като човек, който криво-ляво знае как се управлява някакъв бизнес и как се изкарват пари, и имайки предвид, че Тръмп не е любимец нито на партии, нито на интегрирани с тези партии бизнес конгломерати, и имайки представа от състоянието му, от моята позиция не бих го нарекъл точно па.лячо и де.бил... Но ти - ДА! Да ти имам самочувствието, Гошко... хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 7 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 7 години
Аз не подкрепям Тръмп и не му се кефя. Ти ако не беше Джо Бързия, и ако главният ти мозък ти не беше долу, щеше да се сетиш какво съм писал за Тръмп.Но Клинтън е всичко, което един бизнесмен - малък, голям, млад, дърт, клоун, биг шот от североизтока - не трябва да подкрепя... ;)Бъди здрав... и плувай, плувай... :LOL:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 7 години
Откакто станаха ясно тези номинации постоянно си задавам въпроса: "Свършиха ли се нормалните хора в САЩ, че тия двамата изплуваха до подобни върхове? "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 0 rate down comment 3
rumeni@abv.bg
преди 7 години
не ви знам но аз ей сега пернах една двайсетачка за Доналда да спечели избори при коеф.5 ей тук http://***.bet365.com/dl/~offer?affiliate=365_491976
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 14 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 7 години
"Подкрепяме го защото сме инвеститори, а Доналдът е човек на бизнесът, не на политическото паpaзитство."Еми нормално е сички, дет не са това, да подкрепят опиканата троцкистка харпия - за бройлера няма значение личността, а партията и каузата! Затова ще си изберат и тук за президент една цецка - такава е повелята на партията и каузата на евроатлантизма... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 11
misanthrope
преди 7 години
Импе, ти си пълен комедиант, точно като Тръмп. Успял САМ казваш...."Доналд е четвъртото от пет деца на Фред Тръмп, богат строителен предприемач със седалище в Ню Йорк. Тръмп е силно повлиян от баща си в своята цел да направи кариера в сферата на недвижимите имоти. След като завършва бизнес училището Wharton към университета в Пенсилвания през 1968 г., се присъединява към компанията на баща си, Тръмп Организейшън."На това ли му викаш САМ?Бил си инвеститор казваш за това го подкрепяш? Точно като великия Уорън Бъфет ли? Я провери какво мисли Бъфет за Тръмп? Ама ти си Импа и пред тебе Бъфет не преде
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
"Що се отнася до Клинтън, тя просто е по-малкото зло..."Не те зная де живееш и откъде пишеш , но въоръженият конфликт при Клинтън е просто неизбежен , ако си в Австралия , може и дядо Коледа да ти е симпатичен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 16 rate down comment 4
Стефчо
преди 7 години
хич не си наясно. Дедо Доналд иска Чичо ти Сам да не си вре носа навсякъде, а да се прибере постепенно в С. Америка и да си оправи икономиката. Килъри иска обратното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още