IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американската верига супермаркети Target отчете по-висока от очакваното печалба

Търговецът на дребно полагаше усилия в продължение на няколко години да даде нова посока на бизнеса

15:23 | 16.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската верига супермаркети Target отчете по-висока от очакваното печалба за второто тримесечие, както и 1,3% ръст на т. нар. съпоставими продажби, след като в продължение на една година имаше спадове, съобщи Ройтерс. Според търговеца на дребно това се дължи главно на наличието на повече клиенти и в самите магазини, и онлайн.

В предборсовата търговия акциите на компанията поскъпнаха с 5% до 57,01 долара за брой. Във вторник от Target обявиха, че ще удвоят броя на по-малките си магазини. Към края на второто тримесечие този брой е 34.

Търговецът на дребно полагаше усилия в продължение на няколко години да даде нова посока на бизнеса и през февруари заяви, че агресивно ще промотира продуктите си. Освен това Target обеща да държи ниски цените на хранителните продукти, за да се конкурира с Wal-Mart и Amazon.com.

От Target заявиха, че ще се фокусират и върху големи инвестиции в онлайн търговията.

Продажбите в магазините, отворили преди повече от 12 месеца, растат с 1,3%, което е повече от очакваното 0,7-процентово повишение.

Нетната печалба обаче се понижава до 672 млн. долара през тримесечието, приключило в края на юли. Година по-рано печалбата беше 680 млн. долара.

Когато се изключат някои елементи, печалбата на акция е 1,23 долара, а очакванията на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, бяха за 1,19 долара на акция.

Продажбите растат с 1,6% до 16,43 млрд. долара, което е над очакванията за стойност от 16,30 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още