IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции изпращат януари предимно на червена територия

Въпреки това за месеца акциите записаха предимно ръстове

23:20 | 31.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуваха предимно с понижения в последния борсов ден от януари, въпреки че записаха месечни ръстове в момент, когато инвеститорите анализират поредицата мерки от страна на Белия дом и корпоративните отчети, съобщава CNBC.

Технологичният индекс Nasdaq изтри по- ранните загуби, след като акциите на iShares Nasdaq Biotechnology ETF (IBB) отчетоха ръст от около 3%, след като американският президент Доналд Тръмп се срещна с ръководители от фармацевтичната индустрия.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова на среща с водещи ръководители на фармацевтични компании да увеличат производството си в страната и да намалят цените. Той обеща да съкрати времето за одобрение на нови лекарства.
И все пак според анализаторите по-широкият кръг от инвеститори и анализатори са по-заинтересовани по въпросите на миграцията.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,54%, катo Goldman Sachs натежа най-много вурху индекса. Широкият измерител S&P 500 записа спад от 0,09%, като индустриалните компании повеждат секторите, които се търгуват на червена територия. Технологичният бенчмарк Nasdaq нарасна с 0,02%, след като по-рано записа спадове.

„Пазарът е малко разочарован, защото не е чул това, което го вълнуваше най-много“, коментира Куинси Кросби, пазарен стратег на Prudential Financial, визирайки намаляването на данъците и правителствените разходи. 

Компанията за спортни дрехи и аксесоари Under Armour отчете спад в цената на акциите си от над 20%, след като не отговори на очакванията за печалбата и продажбите.

Енергийният гигант Exxon Mobil също не оправда прогнозите. През последното тримесечие на 2016 г. компанията е загубила 2,3 млрд. долара.

След затварянето на сесията финансовите си резултати е публикува Apple.

В сферата на макроикономиката разходите за труд в САЩ се повишават с по-малко от очакваното, а именно с 0,5% на тримесечна база.

Бизнес активността в региона на Чикаго се забавя, като индексът на мениджърите по поръчките (PMI) се понижава от 53,9 пункта през декември до 50,3 пункта през януари.

Федералният резерв на САЩ започва днес двудневното си заседание и в сряда се очаква да публикува изявлението си. Няма да има макроикономически прогнози, нито пресконференция на управителя на Джанет Йелън.

Американският лек суров петрол WTI с доставка през март поскъпва с 18 цента до 52,90 долара за барел,
Златото поскъпна с 1,46% до 1 211,40 долара за тройунция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още