IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции приключиха сесията близо до нови рекорди

Пазарите не видяха "големи бомби" по време на изслушването на Джеймс Коми, според анализатор

23:28 | 08.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските акции приключиха сесията близо до рекордно високи нива след изслушването на бившия директор на ФБР Джеймс Коми и на фона на изборите във Великобритания.

Първите резултати от вота на Острова се очакват около 1 ч българско време. Засега резултатите от екзит половете сочат, че премиерът Тереза Мей вероятно ще увеличи мнозинството си в парламента.

В края на сесията Dow Jones приключи с ръст от 0,04% до 21 182 пункта, след като по-рано през деня отчете интрадневен рекорд от 21 240 пункта. Най-силен ръст в състава на индекса отчетоха акциите на Caterpillar, Goldman Sachs и JPMorgan Chase, които поскъпнаха със съответно 1,45%, 1,38% и 1,24%.

По-широкият S&P 500 записа увеличение от 0,03% до 2 433 пункта. Най-силна подкрепа на индекса оказа финансовият сектор с ръст от 1,14% и технологичният сектор с ръст от 0,35%.

Nasdaq се повиши с 0,39% до 6 321 пункта – нов рекорд за индекса.

„Нямаше някакви големи бомби, които Коми да пусне по време на изслушването“, коментира пред CNBC Линдзи Бел, инвестиционен стратег в CFRA. Според нея пазарът преминава през своеобразно рали в момента.

Според други анализатори се тестват ключови нива на индексите, защото някои големи инвеститори започват да теглят печалби.

Очакванията за данъчна реформа, дерегулация и инвестиции в инфраструктурата са основните двигатели за ръста на акциите досега. Несигурността идва от прилагането на тези мерки и се засилва са времето, тъй като администрацията на президента Доналд Тръмп е повече заета да потушава пожари напоследък.

Фючърсите на златото поевтиняха до едноседмичен максимум на фона на отслабващото евро след срещата на ЕЦБ днес.

Фючърсите на благородния метал със срок на доставка през август поевтиняха с 13,7 долара (1,1%) до 1 279,5 долара за тройунция.

Цените на петрола отчетоха минимално понижение в днешната сесия и се задържат на едномесечно дъно. Спадът на добивите в САЩ, отчетен днес, компенсира до известна степен ефекта от ръста на запасите от суров нефт в страната, съобщава MarketWatch.

Фючърсите на лекия американски суров петрол поевтиняха с 8 цента (0,2%) до 45,64 долара за барел, което е най-ниско ниво от 4 май. Августовските контракти на сорта брент изгубиха 20 цента (0,4%) до 47,86 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още