IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции приключиха сесията с ръстове

Dow Jones се повиши със 174 пункта след коментарите на Стивън Мнучин за данъчната реформа и тавана на дълга

23:14 | 20.04.17 г.
Американските акции приключиха сесията с ръстове

Американските акции приключиха сесията с ръстове на фона на продължаващия сезон на отчетите и съобщението на финансовия министър на САЩ Стивън Мнучин, че скоро ще бъде представена данъчната реформа, както и че политиците се приближават към споразумение за нов таван на дълга на страната.

Dow Jones се повиши със 174 пункта (0,85%) до 20 578 пункта, подкрепян от акциите на American Express, които поскъпнаха с почти 6%, и Caterpillar, които поскъпнаха с 2,1%.

S&P 500 добави 0,76% до 2 355 пункта. Финансовият сектор поскъпна най-силно – с 1,55%, следван от индустриалните акции и акциите на производителите на материали. Същевременно акциите на компаниите за комунални услуги поевтиняха най-силно – с 0,39%, следвано от телекомуникационните компании, които изтриха 0,26%.

Nasdaq добави 0,92% до 5 916 пункта.

„Ако има някакъв пробив, това ще е положително за акциите“, коментира пред CNBC Едуард Кембъл, управляващ директор от QMA, компания за управление на активи, притежавана от Prudential Financial.

„От по-широка гледна точка има възстановяване и по-слабите икономически данни все още не са филтрирани“, коментира и Брент Шуте от Northwestern Mutual Wealth Management.

Петролът разшири загубите за четвърта поредна сесия заради опасенията, че запасите в САЩ минимизират ефекта от намаляването на добивите, договорено от ОПЕК и няколко държави извън картела.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през май поевтиня със 17 цента (0,3%) до 50,27 долара за барел. Юнските контракти на сорта брент поевтиняха с 14 цента (0,3%) до 50,71 долара за барел.

Доларът продължи да се изкачва спрямо йената, след като финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин потвърди, че има подкрепа от партиите за вдигането на тавана на дълга на страната. Новият таван вероятно ще бъде одобрен през лятото.

Еврото отстъпи от от триседмичния връх, който достигна по-рано през седмицата заради поредната публикация на резултати от социологически проучвания във Франция. Данните показват, че Еманюел Макрон остава фаворит. Първият тур на президентските избори във Франция ще се състои в неделя, 23 април.

Златото приключи сесията с малък ръст – 40 цента, до 1 283,8 долара за тройунция, за шести път през последните седем сесии.

Според анализатори геополитическото напрежение инвеститорите явно се обръщат към активи убежище, макар че и апетитът им за риск остава силен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още