IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup: Хората не приемат достатъчно сериозно шанса за победа на Тръмп

35-процентовата възможност за победа на републиканеца не е за подценяване, смятат експерти от банката

18:43 | 13.09.16 г. 9
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Основният сценарий на Citigroup предвижда Хилари Клинтън да спечели президентските избори, като вероятността това да се случи е 65%. В същото време инвеститорите не приемат сериозно 35-процентовия шанс президент на САЩ да стане Доналд Тръмп, пише Bloomberg.

„Политическите вероятности не са като блекджек – там има само едно хвърляне на зара, а събития с 35 процента вероятност се случват често в реалния живот“, обясни Тина Фордхам, ръководител на отдел световни политически анализи.

Кампанията на Клинтън претърпя няколко премеждия, които могат да наклонят везните. Освен това, има голям брой карти в играта, които могат да доведат до слаб резултат на Клинтън в изборния ден, смятат анализатори на Citigroup.

В същото време на Wall Street има несъгласие за това какво въздействие може да има победата на Тръмп върху пазара и икономиката.

Докато някои представители на американската банка Merrill Lynch смятат, че фискалните стимули на Тръмп могат да доведат до растеж на икономиката, много от мениджърите на фондове определят евентуалната победа на републиканеца през ноември като един от най-големите рискове за глобалната икономика.

Други опасности са още разпадът на ЕС, незадоволителните нива на инфлация и бъдещо девалвиране на валутата в Китай.

Така по-малко от 60 дни преди избирателите да се отправят към урните резултатът от вота става все по-несигурен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 5 rate down comment 1
Moesia
преди 7 години
Извън това, кои са кандидатите се чудя това ли САЩ-ската демокрация. От месеци чета статии срещу единия кандидат, обвиниха го във всички демократични грехове, пробваха се с няколко компромата, действащия президент явно се изказва в подкрепа на единия и заявява, че следващия президент, която и да е тя . . .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 1
scott
преди 7 години
мръднаха и тавана на дългъ от 8 на 23 трилиона доларес.ИЛИ ТОВА ИЛИ БУНТОВЕ! Пак преебаха стадото. както пишете: изплати си ипотеките, изостави си жилищата и си мушна парите в банките, където са на отрицателна лихва....ТАКА Е! КОГАТ НЕ СИ ПОЧНАЛ ВОЙНА В ТАЙМИНГА, ШЕ ПЛАЩАШ РЕПАРАЦИИ И ШЕ СИ ПОБЕДЕН. ДАН цвърчът. Тва е било измислено и небертано още при бернанке, а сега го осмисляме. ИСКАМ ДА КАЖЕМ, ЧЕ КРИЗАТА БИДЕ НАПРАВЕНА КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ СЪУЧАСТНИЦИ. За тех - има смисъл. изуезнаха сухи от водата. На унтерменшаните не им се харесва? Арбайт махт фрай! Ше те ловим на гола кука, следващия път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
scott
преди 7 години
кризата почна от ГОЛДМАН САКС! Светнаха се, че ИПОТЕЧНИТЕ ДЕРИВАТИ са токсични и си разпродадоха бизнеса с имати идеривати за 1 нощ. КОЙТО СЕ НАБУТА викна -вайййййййййййййййййййййййййййй..... и беше на косъм да почнат саморазправи. Какво направи Бернанке? Национилизира ТВЪРДЕ ГОЛЕМИТЕ ДА ФАЛИРАТ. ДЕРИВАТИТЕ СТАНАХА АКТИВ. Токсичен, *** наш и затва го оскъпихме с 10%. А да,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
supertrader
преди 7 години
Кризата която готвят е също толкова безсмислена колкото и тази от 2008, но шило в торба не стои.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
supertrader
преди 7 години
Който и да им е президент ако е решено да направят криза в глобален мащаб те ще я направят. Кризата от 2008 година я направи Бернанке, беше назначен със задача да предизвика криза. Още в първата си реч пред конгреса почна да спряга балони за пукане. Можеше да не я правят - Тръмп правилно каза че хората си изплатиха ипотеките , изоставиха си ипотекираните жилища и почнаха да си вкарват парите в банките които им сложиха отрицателни лихви. Някаква полза от това което направиха ? Нима сториха нещо добро, може би оздравиха икономиката и като я гледам как пръщи сега от здраве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
Много точно казано...по тоя повод , ама напълно са прави Митьо пищова и Радошишарката , като се кандидатират и те...ми след като Плевелиев беше президент , какаво пречи и те да са !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
mrynmryn
преди 7 години
И двамата кандидати са доста неадекватни, само че за разлика от нас, там президента има значение и не могат да си позволят да слагат всеки, който е дошъл за да е турист на държавна заплата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
Tutankhamon
преди 7 години
На фона и заради "високия" интелектуален статус зад океана, мое и Хлинтъница да спечели. По идея, е нужно само ПравЭлните 'ора да броят бюлетините.А Дончо - не, чу много убаФ но, определено, е по-малкото зло./Доброто сЕди тук и ви обяснява кое откъде и как/ ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още