IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Докладът на ОПЕК натежава върху щатските борси*

Трейдърите са в очакване на вероятно повишаване на основните лихвени проценти от Федералния резерв в сряда

18:42 | 14.03.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси се търгуват с понижения във вторник, докато цените на петрола продължават да се понижават, а трейдърите са в очакване на вероятно повишаване на основните лихвени проценти от Федералния резерв в сряда, съобщава CNBC.

Цените на американския суров петрол не успяха да задържат по-ранното си повишение, след като месечният доклад на ОПЕК показа, че резервите от петрол ще продължат да нарастват въпреки започнатата глобална сделка за намаляване на добива.

Фючърсите върху американския суров петрол се понижават с 1,06 долара до 47,34 долара за барел, а на петрола сорт Брент - с 86 цента до 50,49 долара за барел.

Енергийният сектор се представя най-зле в рамките на S&P 500. Chevron и Exxon Mobil са сред компаниите, които имат най-силно отрицателно влияние върху Dow Jones industrial average.

Доходността по държавните ценни книжа се търгува с понижения. Доходността по 10-годишните държавни облигации достигна около 2,60%, а по двугодишните държавни ценни книжа – около 1,37%. Индексът на щатския долар отчита лек ръст, а еврото се търгува за около 1,064 долара.

Влияят "паричната политика, както и периодът и сложността на американското законодателство“, които са във фокуса на пазарите през тази седмица, каза Питър Буквар, главен пазарен стратег в The Lindsey Group. Той добави, че обемът на търговията вероятно ще е слаб заради снежната буря в по-широкия район около Ню Йорк.

Федералната комисия за отворения пазар започва днес двудневната си среща по паричната политика, като се очаква да повиши лихвените проценти. Трейдърите ще следят за сигнали за това колко още увеличения могат да очакват тази година.

Сред икономическите новини индексът на производителските цени (PPI) се е увеличил с 0,3% миналия месец. През 12-те месеца до края на февруари индексът PPI е скочил с 2,2%, което е най-големият ръст от март 2012 г. и е над очакванията за 2,0% в анкета на Ройтерс.

По-рано във вторник Националната федерация на независимите бизнеси каза, че индексът на оптимизма сред малките компании се е понижил с 0,6% до 105,3 пункта през миналия месец.

Фючърсите върху златото за доставките през април се понижават със 70 цента до 1202,40 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 18:25 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още