IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones се потопи под 16 000 пункта

Търговията на Wall Street завърши с големи понижения

23:38 | 28.09.15 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Dow Jones се потопи под 16 000 пункта

Американските акции приключиха търговията в понеделник с голям спад, след като опасенията за растежа на световната икономика и притесненията около покачването на лихвите от Федералния резерв на САЩ натежаха върху настроенията на инвеститорите, пише CNBC.

S&P 500 спадна с повече от 2,5%, търгувайки се под психологическото ниво от 1900 пункта за първи път от 26 август насам. Dow Jones Industrial average се търгуваше с повече от 300 пункта надолу, потапяйки се до под 16000 пункта. Последният път, в който това се случи, беше на 1 септември, а последният път, в който приключи търговията под това ниво, беше на 25 август.

Dow Jones Industrial Average отбеляза спад с 0,17% до 16 022 пункта, като загубите бяха водени от Visa, а Intel се оказа единствената, отбелязала скок.

S&P 500 се сви с 2,48%, достигайки 1 883 пункта, докато Nasdaq отбеляза спад от 3,15% до 4538 пункта. От своя страна CBOE Volatility Index се търгува под 28 пункта.

Цената на акциите на Apple се сви с 1,5% въпреки новината, че компанията е продала 13 млн. бройки от iPhone 6S и 6S Plus по време на първия им уикенд в магазините.

Nasdaq composite спадна с повече от 3%, основно заради над 7-процентовия спад при борсово търгувания фонд Nasdaq biotechnology ETF. Фондът навлезе в меча територия, като потъна с над 20% от най-високия си резултат за последните 52 седмици.

Трите водещи индекса се търгуваха с над 10 на сто под своя 52-седмичен връх.

“Смятам, че големият фокус остава върху несигурността на Фед”, коментира Питър Кардийо, главен пазарен икономист в Rockwell Global Capital. По-рано днес Уилям Дъдли заяви, че лихвеният процент вероятно ще бъде увеличен тази година.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ се понижи до 2,10%, а тази по 2-годишните - до 0,66%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 6
scott
преди 8 години
всичко е относително....Глей кво ше става, когато исламските мигранти в западна европа обърнат пирамидата на властта. Един гоуем конфликт-хибридна война у берлин и..... днешното дъно - утрешното небе. И КАТ СИ ПРЕДСТАВИ ЧОВЕК, ЧЕ САУДИТСКА АРАБИЯ ПРАТИ МИГРАНТИТЕ ПО ЗАПАДА ТОЧНО С ТАЯ ЦЕЛ....Да ти кажем за Китай! ККП е решила, че пазара никога повочо у историята нема да пада. забранила му е. Ше се позабавлавем, когат например ККП реши да махне хонгкогсия юан, а той и се озъби......Само на теб ти казвам: ФЕД Е РЕШИЛ ХИПЕРИНФЛАЗИОН КЪМТО ЯНУАРИ. Да се позобавлева и да утрепе некоа мишка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
Не се стегай Импе тва е по-прекия път на Дау Жо към 20 000 ..... :))Чакай поне да си потвърди дъното де, нали скиваш, че тече по-голяма корекция то не може от нищото да обърне
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 4
scott
преди 8 години
импе, от неколко седмици се улавям, че псувам на "мишкуняци". Обаче, да ти кажем как може ебълката да пада. ИНВЕСТИТОРИТЕ знаят, че нема как да расте у САЩ. Отделно от това тръгна КОРЕКЦИЯ. Гоуеми спадове на индексите, последвано от кратко повдигане за прибиране парите на некой бълък, който мисли, че си е купил акции ЕФТИНО преди пак да ПАДНАТ....ДИРЕКТИВИ НА КУКЛОВОДА, БРАТ. ТА, ебълката ше пада.... КУКЛОВАДА ТАКА Е НАРЕДИЛ. Скоро ше си купуваме и хлеб с калашници. За разнообразие. Те тогава, ше видиш кво значи "МИШКУНЯК"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
ivan.kostov.39
преди 8 години
Казах ти. По Гергьовден пазара може да тръгне нагоре. Приемай загубите и обръщай в пари всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още