IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones записа най-дългата си печеливша сесия в последните три месеца

Петролните пазари залагат на удължаване на ограничаване на добива в ОПЕК до началато на 2018 година

23:20 | 22.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Wall Street гледа оптимистично на първата визита в чужбина на президента Доналд Тръмп. По време на своето първо посещение в Саудитска Арабия американският държавен глава успя да подпише споразумения за милиарди, особено за въоръжение и военно оборудване.

В допълнение срещите на Тръмп оставят на заден план вътрешните му проблеми, посочва CNBC.

Така Dow Jones успя да запише най-дългата си печеливша серия от 27 февруари насам, изчислява Market Watch. Обемите обаче остават слаби именно заради политическата нестабилност. Индексът на сините чипове се повиши с 0,43% до 20 894, 83 пункта. На представянето на индекса помогна Cisco.

Като цяло технологичните компании са във възход след като Softbank съобщи, че вече е набрала 93 млрд. долара в своя фонд за инвестиции в нови технологии.

S&P 500 се повиши с 0,52 на сто до 2 394,02 пункта. За технологичния Nasdaq ръстът е от 0,82% до 6 133,62 пункта.

Коментари на германския канцлер Ангела Меркел помогнаха на стойността на еврото да постигне най-високото ниво за последните шест месеца. Според Меркел политиката на Европейската централна банка (ЕЦБ) прави еврото "много слабо". Търговията се извършваше при 1,1241 долара за едно евро, спрямо 1,1207 долара за едно евро в края на миналата седмица, допълва Market Watch.

На петролните пазари инвеститорите залагат, че споразумението в ОПЕК за ограничаване на добива ще бъде удължено до началото на 2018 година. В резултат цената на петрола достигна най-високата си стойност за последния месец.

Лекият суров петрол затвори търговията в Ню Йорк с цена от 50,73 долара за барел, което представлява повишение от 0,8 на сто. Европейският сорт Brent поскъпна с 0,5% до 53,87 долара за барел.

Цената на златото се повиши с 0,6% до 1 261,40 долара за трой унция. Това е най-високото ниво от 28 април насам. Търговията е под влияние на несигурността на инвеститорите по отношение на политиката на Белия дом.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още