IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хилари Клинтън прие номинацията на демократите за президент на САЩ

Ще бъда президент на демократите, републиканците и независимите, заяви тя

08:15 | 29.07.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ще бъда президент на демократите, републиканците и независимите, на всички, които гласуват за мен, и на онези, които не го направят, заяви Хилари Клинтън в речта си при приемането на номинацията на демократите за партиен кандидат на президентските избори, предаде Асошиейтед прес.

Още в началото на словото си тя се обърна към привържениците на съперника си в първичните избори, сенатора от Върмонт Бърни Сандърс.

"Искам да благодаря на Бърни Сандърс. А на вас, които го подкрепяхте, тук и в цялата страна, искам да знаете, че съм ви чула", заяви Клинтън пред около 5000 делегати на конгреса във Филаделфия, цитирана от Франс прес.

Клинтън каза, че се е срещнала с много хора, които са я мотивирали да се бори за промяна, включително болни деца и хора, оцелели от атентатите на 11 септември 2001 г.

Демократите не направиха достатъчно, за да покажат на работещите семейства, че разбират през какво преминават те, отбеляза Клинтън и добави, че е съгласна със семействата, споделили с нея мнението си, че икономиката не работи. Американците искат да работят и работят упорито, но точно сега страшно много хора смятат, че трудът им все по-малко се цени, каза тя.

Не вярвам на никого, който твърди "само аз мога да се справя с това", заяви Клинтън по повод изказване на съперника си Доналд Тръмп отпреди седмица, че той единствен можел да поправи системата. Думите на Тръмп би трябвало да бият тревога за всички нас. Американците не казват "само аз мога да го направя", а "ще го направим заедно", подчерта тя.

Основателите на страната ни са замислили конституцията така, че Америка да е страна, в която нито една личност не разполага с цялата власт, добави тя.

Доналд Тръмп иска да раздели американците от останалия свят, да ги раздели помежду им. Той разчита, че днешните опасности ще ни направят слепи за безграничните бъдещи възможности. Той иска да се боим от бъдещето и да се страхуваме един от друг, каза Клинтън, цитирана от ДПА.

Страната ни трябва да си дава ясна сметка пред какво е изправена, но не и да се страхува. Ще се издигнем на висотата на предизвикателството, както сме правили винаги, при това без да издигаме стена или да забраняваме която и да било религия, изтъкна тя намеквайки за изказвания на Тръмп.

Преди Хилари да излезе на сцената, думата пред конгреса взе Челси Клинтън, отбелязва Ройтерс. В 12-минутната си реч Челси описа майка си като любяща, умна и забавна жена, която има всички качества да бъде избрана за президент на САЩ. В отговор на критиките към майка й, че е незаслужаващ доверие политик, който се опитва да демонстрира съпричастност пред американските избиратели, 36-годишната Челси каза, че Хилари е жена, която се ръководи от състрадание, от вяра, от остро чувство за справедливост и от изпълненото си с любов сърце.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още