IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се повишиха до рекордни стойности пета поредна сесия

Tрейдърите продължиха да залагат на това, че администрацията на Тръмп ще предложи политики в подкрепа на растежа

23:03 | 15.02.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street се повишиха до рекордни стойносто пета поредна сесия, като трейдърите продължиха да залагат на това, че администрацията на Тръмп ще предложи политики в подкрепа на растежа, съобщи CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с над 100 пункта, като най-голям положителен импулс дойде от Procter & Gamble и от Goldman Sachs.

„Пазарът реагира положително, когато смята, че сме близо до новина за политиките“, казва Арт Хоугън, главен пазарен стратег във Wunderlich Securities. “Доколкото сме фокусирани върху това, пазарът ще продължи нагоре”, допълва той.

В среща с главните изпълнителни директори на компании в сферата на търговията на дребно президентът Доналд Тръмп заяви, че „администрацията остава фокусиране върху теми, които ще донесат икономически растеж“.

„Пазарът беше изненадващо щедър към Тръмп“, казва Ранди Фредерик, вицепрезидент за търговия и деривати в Charles Schwab.

В сферата на макроикономиката инфалцията расте до 0,6% на месечна база през януари, а продажбите на дребно се повишават с 0,4 на сто.

Складовата наличност на бизнеса записва ръст от 0,4 на сто през декември. 

В своите коментари пред комисия в Камарата на представителите Джанет Йелън, председател на Федералния резерв на САЩ, заяви, че политиките на централната банка са помогнали, а не са попречили на възстановяването.

Златото поскъпна с 0,70% до 1 233,95 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI поевтиня с 0,15% до 53,12 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записа спад от 0,36% до 55,77 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,0604 долара за барел, а курсът на йената е 114,05 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се повишава до 2,502%, а тази по 2-годишните книжа расте до 1,255%

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Jay Gould
преди 7 години
Спадовете на Wall Street показват, че Тръмп е разочаровал инвеститорите http://***.investor.bg/sasht/337/a/spadovete-na-wall-street-pokazvat-che-trymp-e-razocharoval-investitorite-231977/ Да не знае човек на кое да вярва сега?! Падат или се качват?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 7 години
Щото е много готин тръмплина та за туй
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още