IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разпродажбите в технологичния сектор на Wall Street продължават

Цената на петрола отбеляза минимално понижение след вчерашния рязък спад

23:25 | 15.06.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските акции приключиха сесията със спадове на фона на продължаващите разпродажби при технологичния сектор.

В края на търговията Dow Jones се понижи с 0,07% до 21 359 пункта. Най-силен натиск върху индекса оказаха акциите на Nike, които поевтиняха с 3,2%, след като компанията съобщи, че ще съкрати около 1 400 работни места в глобален мащаб, защото ще се фокусира върху онлайн продажбите на обувки.

Goldman Sachs Group и Wal-Mart също се наредиха сред най-силно поевтиняващите акции, като записаха спадове от съответно 1,45% и 1,24%.

S&P 500 се понижи с 0,225 до 2 432 пункта. От секторите в състава на индекса акциите на компаниите за материали, от енергийния сектор и технологичните компании поевтиняха най-силно – със съответно 0,9%, 0,68% и 0,48%.

На другия полюс остават акциите на компаниите за комунални услуги, индустриалните и имотните акции, които поскъпнаха със съответно 0,56%, 0,55% и 0,45%.

Nasdaq Финишира със спад от 0,47% до 6 165 пункта.

Анализатори коментират, че около три четвърти от технологичния сектор на Wall Street изпреварва представянето на пазара като цяло. От началото на годината технологичният сектор в състава на широкия индекс отбелязва ръст от 18% над средното за пазара, отчита CNBC.

Други експерти смятат, че след бума на сектора в момента сме свидетели на тенденция, подобна на тази от края на 90-те години. Периодите си приличат по слабата инфлация и ниските лихви, освен по бума на дигиталната икономика.

На стоковите пазари цената на петрола се понижи леко на фона на резките спадове от вчерашната сесия. Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през юли поевтиняха с 27 цента (0,6%) до 44,46 долара за барел. Августовските контракти на сорта брент изтриха 8 цента (0,2%) до 46,92 долара за барел.

Цените на златото са на най-ниско ниво от три седмици след решението на Федералния резерв на САЩ за лихвите. Фючърсите на благородния метал със срок на доставка през август поевтиняха с 21,30 долара (1,7%) до 1 254,6 долара за барел – най-ниско ниво от 24 май.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
"изнeсе" кво нецензурно има в тази дума ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 6 години
не, това е щото боко е казал че ще намали административната тежест и всичко що е хай тек се мести у назе !!! :):):):) да падна на нивото ти че да ме разбереш най после :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още