IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роботи навлизат и в птицевъдната индустрия в САЩ

В птицевъдната индустрия в САЩ работят около 280 хил. работници

13:21 | 06.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Работата в птицевъдната индустрия за 60 млрд. долара в САЩ често е трудна и изтощителна, като голяма част от обработката се извършва на ръка. Един от най-големите производители в страната иска да намали интензивността на труда на производствената линия, като въведе роботи, пише Bloomberg.

Pilgrim's Pride Corp., вторият по големина производител в сектора птицевъдство в САЩ, въвежда роботика и рентгенови технологии в процесите на обработка", коментира главният изпълнителен директор Бил Ловът.

В птицевъдната индустрия в САЩ работят около 280 хил. работници. За Pilgrim's Pride работят над 40 хил. души в САЩ, Мексико и Пуерто Рико. Секторът е изправен пред критики за условията на труд в някои централи. В същото време той се бори със затегнат пазар на труда в някои региони и често търси да наеме и да задържи нови кадри.

Tyson Foods Inc., най-големият производител в страната, заяви през април, че ще подобри заплащането и безопасността на повече от 95 хил. служители след критики от страна на регулаторите и активистите по отношение на условията на труд.

Pilgrim’s също ускорява темпа на увеличение на заплатите през тази година, като се опитва да "смекчи" проблемите в четири завода. Компанията отказа да предостави допълнителни подробности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още