IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С фалстарт започна първата търговска седмица на Wall Street за годината

Влияние оказа представянето на петрола, който загуби 10% от цената си през седмицата

23:22 | 08.01.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
С фалстарт започна първата търговска седмица на Wall Street за годината

Фондовите пазари отвъд Океана приключиха първата седмица на годината със спадове на водещите си индекси с между 6% и 7%, изчислява Market Watch. На пазарите доминираха негативните настроения, породени от поредния срив на петролните пазари и проблемите на борсите в Азия.

Така инвеститорите не обърнаха достатъчно внимание на обнадеждаващите данни за трудовия пазар в САЩ.

Всъщност пазарите отвориха последната за тази седмица сесия с позитивни настроения след данните на трудовото министерство в САЩ и започналата стабилизация в Азия. В последния час обаче инвеститорите отново обърнаха внимание на петролните пазари.

Цените на петрола отново тръгнаха надолу и повлякоха след себе си и енергийните компании. Лекият суров петрол се търгуваше на цена около 33 долара за барел. Черното злато записа седмичен спад на цената си в рамките на 10 на сто.

Само в последните 15 минути от търговията Dow Jones загуби към 150 пункта от стойността си, отбелязва CNBC. В края на сесията стойността на индекса на сините чипове се смъкна до 16 346,45 пункта или намаление от 1,02% спрямо предходната сесия. В първата търговска седмица на годината индексът загуби 6,2% от стойността си.

За S&P 500 седмичният спад е от 6 на сто до ниво от 1 922,03 пункта. Спрямо сесията в четвъртък намалението е в рамките на 1,08%.

Седмицата беше тежка и за технологичния Nasdaq. В края на сесията стойността му достигна 4 643,63 пункта, което е със 7,3% по-ниско спрямо края на 2015 година и с 0,98% спрямо предходната сесия.

Apple се опита да навакса загубите от последните две сесии, но акциите на компанията не успяха да се върнат на нивото над 100 долара. В днешната сесия гигантът отчете ръст в рамките на около половин процент до 96,96 долара за брой.

Twitter пък за кратко докосна ново рекордно дъно на цената на книжата си. Търговията затвори със спад от 1,38% до 19,98 долара за брой, но по време на сесията беше записана и цена от 19,60 долара за брой, отчита CNBC.

Акциите на GAP поевтиняха с повече от 14% до цена от 22,90 долара за брой, след като компанията съобщи за спад на продажбите си през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 23 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
мдааа вчера ме занитиха за дет ги спувам нон стоп .... гадове ньедни :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 4
Vladi666
преди 8 години
През цялата година все така да е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още