IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ разшириха списъка със санкции срещу Русия

В новия списък са включени 34 физически и юридически лица

21:11 | 22.12.15 г. 8
САЩ разшириха списъка със санкции срещу Русия

САЩ наложиха санкции на 34 физически и юридически лица, като част от своите усилия за оказване на натиск върху Русия във връзка с конфикта в Украйна, заяви Министерството на финансите на САЩ, цитирано от Ройтерс.

“Днешните стъпки подкрепят ангажимента на Съединените щати да търсят дипломатическо решение на кризата в Украйна чрез поддържане на нашите санкции срещу Русия”, гласи изявлението.

В него се посочва още, че санкциите няма да бъдат спрени докато Русия не изпълни напълно ангажиментите си по мирното споразумение от Минск, “включително връщането на контрола на украинската част от международната границата на Украйна с Русия ”.

Повече от 9000 души бяха убити в сраженията между силите на Киев и подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна от април 2014 г. досега.

Мерките на САЩ бяха обявени ден след като Европейският съюз (ЕС) разшири своите икономически санкции срещу Русия до края на юли 2016 г. 

Финансовото министерство посочи няколко различни причини за решението си. На първо място то разкри, че 14 души от списъка са помагали преди на определени хора да избегнат санкциите. Шестима са украински сепаратисти, които вече са били в списъците за санкции на ЕС. Те са обвинени в дейности, свързани с нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Двама са служители в правителството на бившия президент Виктор Янукович. Единият от тях е обвинен в поръчване на използване на огнестрелно оръжие срещу демонстрантите в началото на 2014 г. 

12 са юридическите лица, засегнати от санкиите. Сред тях са три руски банки, опериращи в района на Крим, който беше анексиран от Русия миналата година.Министерството на финансите на САЩ посочва още, че санкциите ще засегнат и дъщерни дружества на руските държавни банки Сбербанк и ВТБ, както и на компанията за отбрана Rostec. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 10 rate down comment 12
michaelis12
преди 8 години
аз се чудим до са тея руслямистите какво чакат ми не ги претрепат там в тая Украйна ....... както в Сирия за няколко месеца жихадистите видеха за кво става въпрос
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 14
michaelis12
преди 8 години
ми да им е.ба майката на Сашш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 24 rate down comment 14
Сините камъни
преди 8 години
САЩ се занимават с всичко друго но не и със собствената си държава.По-лесно е да се краде явно..............
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 12
ing5rov
преди 8 години
помия.ри
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 34 rate down comment 14
ing5rov
преди 8 години
"...като част от своите усилия за оказване на натиск върху Русия във връзка с конфикта в Украйна." Така западът стимулира Русия да стане още по независима...и дава хляб на една сюрия форумни ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още