IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сесията на Wall Street приключи със смесени настроения

От индексите само Nasdaq отчете ръст

23:37 | 21.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Със смесени настроения приключи последната за седмицата сесия на Wall Street.

В края на търговията Dow Jones се понижи с 0,09% до 18 145 пункта, притиснат от акциите на Verizon Communications, които поевтиняха с 1,9%, и на International Business Machines Corp, които изтриха 1,25%.

S&P 500 изтри 0,01% до 2 141 пункта. От секторите в състава на широкия индекс най-силен спад претърпяха акциите на телекомуникационните компании – 2,33%, и здравните компании – 0,88%.

Единствен Nasdaq отчете ръст от 0,3% до 5 257 пункта.

Акциите на Microsoft приключиха днешната сесия с ръст от над 4 на сто. Компанията отчете по-добри от очакваното финансови резултати, като според анализатори реакцията на инвеститорите на данните дори е била разочароваща, съобщава CNBC.

Днес нямаше съществени икономически данни, които да повлияят на пазарите. Единствено председателят на Федералния резерв за Сан Франциско Джон Уилямс коментира, че икономиката на САЩ е достигнала пълния капацитет на заетостта. Според него икономиката е в добра форма и върви в правилната посока.

Доларът поскъпна на валутните пазари до осеммесечен връх спрямо основните си конкуренти. Същевременно еврото отчете спад до седеммесечен минимум заради уклончивите коментари на председателя на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги за програмата за изкупуване на активи на банката.

Единната валута падна до 1,0869 долара за едно евро, най-ниско ниво от средата на март. За седмицата еврото изтри 0,9% спрямо долара, пише MarketWatch.

Фючърсите на лекия американски суров петрол отчетоха пета поредна седмица на ръст на фона на очакванията, че водещите производители на суровината в света ще се споразумеят за замразяване на добивите.

В днешната сесия на стоковата борса в Ню Йорк фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през декември поскъпнаха с 22 цента (0,14%) до 50,85 долара за барел.

В Лондон декемврийските контракти на сорта брент поскъпнаха с 40 цента (0,8%) до 51,78 долара за барел, като за седмицата отчитат 0,3% спад на цената.

Златото отчете 1% седмичен ръст на цената заради несигурността около президентските избори в САЩ и точното време на вдигането на лихвите в страната. За сесията фючърсите на благородния метал със срок на доставка през декември добавиха 20 цента до 1 267,7 долара за тройунция.

Доходността по 10-годишните американски облигации отчете най-силния си седмичен спад от месец насам – с 5,2 базисни пункта до 1,74%. Доходността по 2-годишните американски облигации се понижи с 1,1 пункта до 0,827%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още