IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шулц: Нито ЕС, нито САЩ са готови за президент като Тръмп

Милиардерът няма международен опит и неговите решения могат да бъдат много опасни, смята председателят на Европарламента

12:21 | 12.03.16 г. 27
Шулц: Нито ЕС, нито САЩ са готови за президент като Тръмп

Нито Европейският съюз, нито САЩ са готови за влизането на милиардера Доналд Тръмп в Белия дом, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц по време на интервю за френския телевизионен канал I-Tele.

“Европа и САЩ не са подготвени за президент, който по мое мнение, няма никакъв международен опит“, коментира Шулц, цитиран от белгийското издание La Libre. За него Тръмп е от хората, които винаги критикуват, но никога не предлагат конкретни решения и направи паралел на неговата популярност с възхода на „дивия популизъм“ в ЕС.

Шулц предупреди още, че решенията на Доналд Тръмп като президент могат да се окажат много опасни. „Предпочитам друг кандидат“, каза още той в коментар на президентската надпревара в САЩ и без особена изненада за наблюдателите изрази своята подкрепа за Хилари Клинтън.

В момента в САЩ текат първичните избори, на които основните партии трябва да определят своя кандидат за президент на страната. Очакванията са Републиканците да оповестят своята номинация в края на юли. Другите кандидати на партията са сенаторът на Флорида Марко Рубио, сенаторът на Тексас Тед Круз и губернаторът на Охайо Джон Кейсик.

Водещ на този етап кандидат в първичните избори за Демократите е бившата първа дама Хилари Клинтън. Нейният претендент в редиците на партията е сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс.

Клинтън изгуби едни вътрешнопартийни избори – тя беше опонентът на Барак Обама, когато той се бореше за първия си мандат в Белия дом през 2008 година. След избирането си Обама я назначи за държавен секретар на САЩ.

Изборите за президент в САЩ са насрочени за 8 ноември 2016 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

26
rate up comment 5 rate down comment 1
The Big One
преди 8 години
Искаш да кажеш че принца е по-нископоставен от тръмпи ? Ти си тотал щета !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 6 rate down comment 2
Стефчо
преди 8 години
не бях се смял толкова много отдавна.от гише ви раздават дипломите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 4 rate down comment 5
The Big One
преди 8 години
В Европа нямало някой като Тръмп ! Принц Чарлз ще го продаде и купи 100 пъти за един ден само по телефона. Абе така си ги пишете. И това че САШ диктува в Европа си го избийте от главата. Не само в ЕУ ми в цял свят Кралската фамилия е шефа диригент. /Разбира се официално не е така/.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 5 rate down comment 1
Д.Петков
преди 8 години
"Шулц: Нито ЕС, нито САЩ са готови за президент като Тръмп"Според мене даже много закъсня да се появи някой като Тръмп и допускам, че кантара ще посочи победа на не-белите + мюсулманите. В смисъл, че нещата вече са изтървани/проспани и не виждам как "по демократичен път" англо-саксонците ще си върнат ролята на "локомотив" в Щатите. А в Европа проблема е че изобщо няма някой като Тръмп (не говоря за регионални лидери), дето да излезе като мъж и да каже на висок глас: Я `сичкото негро/***/*** да се омита от Европа! В центъра на Брюксел бял човек за да видиш вече трябва да се оглеждаш. Само дебели негърки бутат детски колички наобиколени от останалата челяд, а по локалите пълно с цветнокожи младежи и ***, които съвсем очевидно се чудят как да си уплътняват времето т.е. усвояват средствата на щедрата социална система. И в Берлин не е особено по различно вече. Па и сума ти германки гушнали по едно негро/*** и ...лИбоФ. На мене лично такава Европа не ми харесва, за вас не знам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 6 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
" Шулц: Нито ЕС, нито САЩ са готови за президент като ТръмпМилиардерът няма международен опит и неговите решения могат да бъдат много опасни, смята председателят на Европарламента"Смях. ЕС има много по-тежки проблеми не на, а вече след своя праг в лицено на мигратски потоци, вътрешни дивотии и др. Пък и Тръмп, ама изобщо, не е работа на някакви объркани еврогейци.Американците сами ще се справят, бъдете спокойни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 0
Атанасио
преди 8 години
ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРОУМЕЯТ ИСТИНАТА ИНАЧЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ СТРАШНО ЗАЩОТО ТЕЗИ КОИТО ДЪРЖАТ ПОЧТИ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СА ПСИХОПАТИ Григор Лилов изкара доказателства ,че Ротшилд държи доста акции на Лукойл регистрирана в чужбина, а тукашните им дружества отчитат счетоводно загуба (странно за рафинерия предвид на високите цени на горивата), докато шапката оптимизира данъчните си плащания зад граница .... Американската неправителствена организация Global Financial Integrity например е пресметнала, че от България за периода 2001 - 2010 г. са изтекли нелегално около 16 млрд. долара - http://***.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/04/12/2040633_kraiat_na_tainite/ ОБЯСНИЛ СЪМ ВСИЧКО - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1552051295073099,ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПОКАЯНИЕ А НЕ ЗА ОТМЪЩЕНИЕ и за България - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713491132262447
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 3 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Мдаа това си е истината. Всичко е обаче толкова мащабно че обикновения гражданин просто онемява и не може да повярва, въпреки многото очевадни улики сочещи истиноста на тези твърдения. Достатъчно е да се погледне народността на насадения от САЩ елит в Украйна, Ислямска държава , Източна Европа /вкл и в нашия елит има достатъчно/. Всички големи банки и медии по света са техни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 5 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
мамоу щом и дъртите пенделсони в Еврогейството скачат начи наистина Тръмполината е нашия човек как ше им размести семейното гнезденце на гейчетата ей такива кат тоя Шулц да му го бодат нон стоп и на почивката камъни да носят мама им отровна .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 5 rate down comment 0
abdul
преди 8 години
Тръмпи е следствие, не причина. Той е израз на проспастта която зее в американското (но не само) общество.Очистят ли тръмп, ще се появят 2ма на негово място.Обществото го чака разделение и борба за равенство, справедливост, социализъм и популизъм и реваншизъм. Грозни, но неизбежни неща - просто част от кръговрата на живота..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 1
Атанасио
преди 8 години
продълж.на коментар 16 Темата е голяма и най-важното е системната криза и как да се избегнат катастрофите ,и съм обяснил в коментар 1 и 5
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още