IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 се понижи за седма поредна сесия

Индекстът влезе в най-продължителната серия на спад от пет години насам

22:28 | 02.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Wall Street отстъпиха от позициите си и в сряда и така вкараха S&P 500 в най-продължителната серия на спад от пет години, докато инвеститорите се подготвят за една седмица на събития, които може и да зададат настроенията на пазарите до края на годината.

Американските индекси останаха на червена територия и след публикуването на решението на Федералния резерв, който не увеличи основните лихви в САЩ. 

В крайна сметка Dow се понижи с 0,43 на сто до 17960,19 пункта.

По-широкият индекс S&P 500 загуби 0,65 на сто до 2097,96 пункта, като е на червено вече седми пореден търговски ден, което е най-дългата серия на понижения от 5 години, изчислява Bloomberg. Индексът приключи сесия под нивото от 2100 пункта за първи път от 7 юли.

Технологичният индекс Nasdaq 100 се понижи в сряда с 0,93 на сто до 5105,57 пункта. 

Както се очакваше, по-рано през деня Федералният резерв остави непроменено лихвеното равнище, а в писменото изявление повтори, че икономиката би понесла само постепенно и умерено увеличение на лихвите. Същевременно американската централна банка пояснява, че условията за подобно решение продължават да се подобряват, инфлацията ще се повиши до 2 на сто, а ръстът на пазара на труда е солиден.

В сферата на макроикономката частната компания ADP съобщи за ръст в назначенията в частния сектор извън земеделието в размер на 147 хил. през октомври. Това е най-слабият ръст от пет месеца насам.  

Петролът поевтиня след доклада на Администрацията за енергийна информация, който беше публикуван точно когато отваря Wall Street. През седмицата до 28 октомври петролните резерви в САЩ са се повишили с 14,4 млн. барела, което е исторически скок.

"Евентуалните последици от изборите на 8 ноември започват да доминират настроенията на пазара. Ново допитване показа, че скандалният милиардер и кандидат на републиканците Доналд Тръмп може и да спечели изборите, а според някои стратези това може да доведе до трусове на Wall Street", каза в своя пазарен коментар Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Сред отделните стойности впечатление направиха книжата на Chevron, които загубиха 1,52 на сто от стойността си и са на трето място в класацията на най-зле представящите се. След като американската банка Goldman Sachs се изказа в понеделник положително за петролния концерн, през следващите два дни книжата поеха надолу.

Още по-зле от Chevron се представиха в сряда Pfizer и Caterpillar. 

Акциите на US Steel пък загубиха 4,22 на сто от стойността си. Стоманодобивният концерн е генерирал значително по-ниски приходи през изминалото тримесечие и понижи перспективата си за годишните си резултати.

Акциите на Valeant поевтиняха с 11 на сто след ръста от 33 на сто от последните дни. Фармацевтичният концерн възнамерява да продаде своето лекарство срещу стомашни болки Salix на японския конкурент Takeda за 10 млрд. долара, писа Wall Street Journal. Тази информация насърчи цената на акциите на производителя през предишния ден.

Time Warner загуби 0,86 на сто от стойността си след представянето на резултатите си за тримесечието и повишената перспектива. Но през предишните сесии акциите поскъпнаха силно, след като WSJ писа, че AT&T е пред придобиване на медийния концерн. Оттогава книжата са на най-високата си стойност от 2002 г.

Акциите на Alibaba поевтиняха с 3,07 на сто. Китайският онлайн концерн отчете силен ръст на приходите за изминалото тримесечие, но пък спад на печалбата.

С 1,8 на сто поевтиняха от своя страна книжата на Electronic Arts. Производителят на електронни игри, сред които Fifa, надмина пазарните очаквания със своите тримесечни резултати. 

След края на сесията своите финансови резултати ще представи и Facebook. В редовната сесия книжата поевтиняха с 1,8 на сто.    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 4
be_google
преди 7 години
Тва ако беше е докопал пръв тая статия мариянчето юрданова щеше да и разкаже играта....браво Попов, приятно четиво, без глупави забалежки и безсмислени вмъкнати коментари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още