IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според директора на ЦРУ няма пряка опасност от конфронтация със Северна Корея

Не сме по-близо до война в сравнение с преди една седмица, но сме много по-близо отколкото преди десетина години, твърди Майк Помпео

09:11 | 14.08.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Директорът на ЦРУ Майк Помпео смята, че няма непосредствена опасност от конфронтация със Северна Корея, но че възможността от война с изолираната комунистическа държава е по-голяма отколкото преди десетина години, предаде Асошиейтед прес.

В интервю за Fox News Помпео заяви, че стремежът на Пхенян да се сдобие с балистична ракета с ядрена бойна глава, способна да достига до територията на САЩ, "е много голяма заплаха и правителството се отнася с голяма сериозност към нея".

Подобно мнение сподели и съветникът на президента Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Ейч Ар Макмастър. "Не сме по-близо до война в сравнение с преди една седмица, но сме много по-близо отколкото преди десетина години", заяви той за ABC. 

Помолен да направи психологически портрет на севернокорейския лидер Ким Чен-ун директорът на ЦРУ каза, че го смята за "разумен" въпреки поведението, което показа по време на ескалиращото напрежение със САЩ.

Помпео изрази увереност, че Ким ще осъзнае, че не желае военна конфронтация с Вашингтон.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
michaelis12
преди 6 години
що стаа са, нещо май дааме на задна и се измъкваме по терлици, нали бехте мноо смели ?!? щеше нещо с огин и жупел, туитове заплахи ала бала .... ама пампайците ше ви счупат кратуните, само да напрайте некоя поразия те не са чаллмите да си житкате на воля с бомбена демокрация .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още