IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Северна Корея е голям проблем, който в един момент ще бъде решен

Тръмп направи това изявление на двустранната си среща с японския премиер Шиндзо Абе, състояла се преди започващата днес среща на върха на Г-7

20:11 | 26.05.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че Северна Корея представлява "голям проблем", който "в един момент ще бъде решен", предаде Ройтерс. Тръмп направи това изявление на двустранната си среща с японския премиер Шиндзо Абе, състояла се преди започващата днес среща на върха на Г-7 в Таормина, на остров Сицилия.

"Това е голям проблем, това е световен проблем и той ще бъде решен. В един момент той ще бъде решен, можете да се обзаложите", каза Тръмп. 

Американският президент и японският премиер се договориха да разширят санкциите срещу Северна Корея заради това, че тя непрекъснато разработва ядрени оръжия и балистични ракети, се казва в съобщение на Белия дом, разпространено след срещата.

"Президентът Тръмп и премиерът Шиндзо Абе се договориха екипите им да си сътрудничат за засилване на санкциите срещу Северна Корея, включително чрез установяване и санкциониране на юридически лица, подпомагащи нейните ракетни и ядрени програми", заяви Белият дом. 

"Те се договориха и да направят по-силен съюза между САЩ и Япония, както и да бъде повишен капацитетът на двете страни за възпиране и защита срещу заплахите от Северна Корея", се казва още в изявлението.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 6 години
А срещу саудитска кога ше има санкций?там има ядрено оръжие ултра фанатици са и има смъртно наказание?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още