IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп ще похарчи още 10 млн. долара лични пари за кампанията до 8 ноември

Кандидатът за президент възнамерява да използва парите за телевизионна реклама в ключови щати

20:05 | 28.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Републиканският кандидат за Белия дом Доналд Тръмп ще похарчи в оставащите дни до президентските избори на 8 ноември още 10 млн.долара от личните си пари в опит да даде тласък на кампанията си, предаде Ройтерс, цитирайки Wall Street Journal.

Тръмп е внесъл парите за целите на кампанията тази сутрин, като възнамерява да използва личните си пари за телевизионна реклама в ключови щати.

ДПА напомня, че Клинтън има значителна преднина пред Тръмп от гледна точка на сумата, която има на разположение за финалните дни от кампанията.

На 16 октомври кампанията на Клинтън е разполагала с 62 млн. долара в брой, а кампанията на Тръмп - с 16 млн. долара, сочат данни на федералната избирателна комисия.

Неотдавна списание Forbes оцени нетното богатство на кандидата за президент на САЩ на Републиканската партия на 3,7 млрд. долара, което е с 800 млн. долара по-малко отколкото преди година.

Според изданието спадът е причинен преди всичко със слабия пазар на имоти в Ню Йорк.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още