IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията на Wall Street е в тесни граници преди гласуването на здравната реформа*

За да бъде приет законът, който да замени Obamacare, републиканците се нуждаят от 215 гласа в Камарата на представителите

17:37 | 23.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници в четвъртък, докато инвеститорите очакват гласуването в Камарата на представителите на здравната реформа, предложена от републиканците, съобщава CNBC.

“Дори и реформата да мине в Камарата, шансът е малък да мине в Сената в този му състав и тогава ще започнат същинските трудности”, коментира Питър Буквар, главен пазарен анализатор в The Lindsey Group. “И все пак зелена светлина от Камарата на представителите би била добро начало за самата здравна система и е ключова голяма стъпка към данъчната реформа, на която се надяваме”, допълва той.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,14%, широкият S&P 500 записва ръст от 0,42%, а технологичният бенчмарк Nasdaq расте с 0,34%

Ако проектозаконът бъде одобрен и влезе в сила, той на практика ще смени Obamacare. Републиканците се нуждаят от 215 гласа в Камарата на представителите.

По-рано тази седмица, в сряда, фондовите пазари в САЩ отчетоха най-лошия си ден от началото на годината, отчасти заради опасенията около здравната реформа.

В сферата на макроикономиката в молбите за помощи при безработица са се повишили с 15 хил. до 258 хил. миналата седмица.

Продажбите на нови жилища растат с 6,1% до годишен темп от 592 хил. единици.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа е 2,40%, а по 2-годишните – около 1,25%.

Доларовият индекс е без особено изменение, като едно евро се обменя за 1,078 долара, а курсът на йената е около 111 долара.

В корпоративната сфера акциите на Ford Motor поевтиняват с над 1,5%, след като прогнозите на компанията за първото тримесечие се оказаха по-ниски от очакванията на Wall Street.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,48% до 47,81 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад от 0,26% в цената си до 50,51 долара за барел.

Златото поевтинява с 0,22% до 1 246,95 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 17:20 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още