IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси на Wall Street се запътиха към рекордни върхове

Оживление на борсата донесоха очакванията, че Фед ще повиши лихвите в САЩ през декември

23:20 | 17.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street финишираха близо до рекордно високи стойности, съобщава CNBC. Оживление на търговията донесе управителят на Федералния резерв Джанет Йелън. Тя подсказа, че институцията може да вдигне лихвите в САЩ през декември.

Това беше разчетено от инвеститорите като доказателство за доброто развитие на американската икономика.

Dow Jones записа ръст на стойността си от 0,19% до 18 903,82 пункта. На стойността на индекса натежа представянето на Wal-Mart. Финансовият отчет на компанията за последното тримесечие носи смесени данни - печалбата е над очакванията на пазара, но продажбите се оказаха по-слаби от прогнозата. Така акциите на компанията поевтиняха с 3,08% до 69,19 долара за брой.

Сред големите печеливши обаче се нареди Home Depot, чиито акции поскъпнаха с 2,87% до 128,93 долара за брой.

Широкият S&P 500 финишира на ниво от 2 187,12 пункта, което представлява увеличение от 0,47%. Технологичният Nasdaq се повиши с 0,74% и затвори търговията при 5 333,97 пункта.

Цената на петрола обърна своето движение. Пазарите още се надяват, че ОПЕК ще вземе решение за замразяване на добива по време на срещата си, планирана за 30 ноември във Виена. По-високата стойност на щатския долар обаче натежа на търговията.

Така лекият суров петрол отстъпи от достигнатите 46,58 долара за барел по време на търговията днес и затвори при 45,42 долара за барел. Това представлява понижение от 0,3% спрямо предходната сесия. Същото е процентното изменение и в цената на европейския Brent. Сортът достигна до цена от 46,49 долара за барел.

На валутните пазари щатският долар записва ръст на стойността си спрямо кошница от валути. Единната европейска валута се разменя при 1,062 долара.

Надеждата, че Федералният резерв ще повиши лихвените проценти в САЩ, доведоха и до спад в цената на златото. Ценният метал затвори на най-ниското ниво на цената си от юни насам - 1 216,90 долара за трой унция. Това представлява понижение от 0,6 на сто, изчислява Market Watch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Stone_Kold
преди 7 години
Нали трябва рибите да скъсят и да им се внуши че дони е нещо лошо и трябва да се скъсява и вдигането на лихвите по същия начин та да може да ги порежат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още