IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street компенсира сутрешните спадове и финишира с повишения

Американският лек суров петрол WTI поскъпна в очакване на данни за резервите в САЩ в четвъртък

23:21 | 06.07.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Wall Street финишира на зелена територия в сряда, като акциите бяха подпомогнати от ръст в цените на петрола.

Индексите компенсираха първоначалните загуби, малко преди Федералния резерв на САЩ да публикува стенограмата от последното си заседание.

Федералният резерв на САЩ е оставил лихвените проценти без промяна миналия месец, тъй като несигурността за трудовия и финансовите пазари застрашили перспективите, показа стенограмата. Комисията по операциите на открития пазар е счела за разумно да изчака резултата от гласуването, който по това време е бил труден за предвиждане.

Централните банкери във Вашингтон са обсъждали състоянието на американската икономика и траекторията на повишенията на лихвите. Слабите назначения са били едно от основните опасения и причина за предпазливостта. „Макар че участниците в заседанието като цяло се съгласиха, че не бива да се реагира прибързано на един или два доклада за заетостта, последиците от актуалните данни са неясни“, пише в стенограмата. Повечето членове на Фед са заявили, че искат повече информация за заетостта, производителността на труда и разходите.

Най-голям принос за ръста в индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average имаха Home Depot и United Health, a най-много натежаха Boeing, DuPont и 3М.

Технологичният бенчмарк Nasdaq беше подкрепен от поскъпването на акциите на Facebook, Amazon, Apple и Alphabet.

Доларовият индекс се затрудняваше да запише повишения, като едно евро се обменя за 1,1103 долара, а курсът на йената е 101,32 йени за долар

Британският паунд се търгува на ниво 1,2926 долара. 

Американският лек суров петрол WTI поскъпна с 1,78% до 47,43 долара за барел. В четвъртък и петък ще излязат данни за резервите в САЩ. Цената на европейския бенчмарк Брент е нагоре с 1,80% до 48,80 долара за барел.

Златото поскъпна с 0,52% до 1 365,75 долара за тройунция.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) извън производството се повиши от 52,9 пункта през май до 56,5 пункта през юни. Данните са на Института по управление на предлагането (ISM). По-рано индексът на частната компания Markit показа слаба експанзия в сектора на услугите през юни, като PMI индексът отчете ръст от 51,3 пункта до 51,4 пункта.

Търговският дефицит на САЩ расте през май с най-рязък темп от близо година: от 37,4 млрд. долара до 40,1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
LuckyYou
преди 7 години
Антивирусната ми програма ми показва, че сайтът ви е инфектиран с вирус!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още