IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street очаква стенограмата от последното заседание на Фед*

Американските индекси започват сесията с резки спадове, след като разпродажбите в Азия се пренесоха на Wall Street

17:24 | 19.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Водещите индекси в САЩ започватднешната сесия с резки спадове, след като разпродажбите на борсите в Китай, повлекли останалите пазари в Азия, се пренесоха и на Wall Street. Освен това инвеститорите очакват публикуването на стенограмата от последното заседание на Федералния резерв на САЩ, пише CNBC.

На старта на сесията индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,74% до 17 380,96 пункта. Широкият индекс S&P 500 е надолу с  0,63% до 2 083,63 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite изтрива 0,58% от стойността си до 5 030,17 пункта.

„Фокусът на днешния ден ще бъде Фед“, коментира главният пазарен икономист в Rockwell Global Capital Питър Кардийо. „Мисля, че пазарите ще получат доза облекчение от факта, че Фед е решил да вдигне лихвите през септември“, допълва той.

Покачването на лихвите в САЩ ще бъде първото от близо десетилетие, но главният изпълнителен директор на The Earnings Scout Ник Райх смята, че централната банка може би се намира в по-трудни времена.

„Налице е глобално забавяне на икономическия растеж и Фед трябва да вземе това предвид, когато определя паричната си политика следващия месец“, коментира той.

Днес бяха публикувани данни, които показват, че през юли инфлацията в САЩ се покачва само с 0,1% спрямо очакванията за ръст от 0,2%.

На корпоративния фронт финансовият отчет на Lowe's не се хареса на експертите, но компанията изненада приятно с прогнозата за годишните си резултати. Така акциите на компанията поскъпват с 1,14% до 73,85 долара.

Книжата на Staples поевтиняват с 0,8% до 14,04 долара за брой, след като печалбата и приходите на компанията съвпаднаха с прогнозите на анализаторите.

Инвеститорите следят и пазарите на суровини. Контрактите върху лекия американски суров петрол с доставка през септември се търгуват при цена под 42,70 долара за барел. Контрактите върху петрола сорт брент пък поевтиняват с 0,49 на сто до 48,57 долара за барел.

Цената на фючърсите върху златото се покачва с 0,84% до 1 125,80 долара за тройунция.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ се повишава до близо 2,21%.

* Информацията е актуална към 17:15 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още