IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street реагира на изнервената търговия на петролните пазари

Петролът загуби над 2% от цената си под натиска на по-високата стойност на щатския долар

23:16 | 20.10.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street финишираха на червена територия, повлечени от рязкото поевтиняване на петрола, съобщава CNBC. Европейската централна банка (ЕЦБ) остави без промяна основната си лихва, което даде тласък на стойността на щатския долар.

По-скъпият долар обаче се отрази на търговията на петролните пазари само ден информацията за седмичен спад на резервите от горива в САЩ. Пазарите очакват и решение на ОПЕК за замразяване на добива, което също поддържа висока цената на петрола.

Днес обаче лекият суров петрол с доставка през ноември поевтиня с 2,3% до 50,43 долара за барел. Ноемврийските контракти изтичат днес, а от утре активна ще бъде търговията с доставка през декември. Цената им достигна 50,56 долара за барел, което представлява спад от 2,5 на сто.

Европейският сорт Brent с доставка през декември поевтиня с 2,6 на сто до 51,35 долара за барел.

Така стойността на Dow Jones изтри 0,22% от стойността си и затвори при 18 162,35 пункта. S&P 500 загуби 0,14% до 2 141,34 пункта. Минимално е намалението за Nasdaq - в рамките на 0,09% до 5 241,83 пункта.

Влияние върху търговията оказаха и корпоративни новини. По-добри от очакваното данни от финансовите отчети на American Express доведе до ръст на цената на акциите на компанията с 9% до 66,78 долара за брой.

На обратния полюс пък беше представянето на Verizon. Комуникационната компания публикува по-лоши от очакваното финансови резултати за тримесечието и акциите й поевтиняха с 2,5% до 49,14 долара за брой.

Запазването на размера на лихвата от страна на ЕЦБ беше очаквано от инвеститорите, допълва още CNBC. Централната банка на еврозоната обаче трябва да се справя с високата безработица, слабия икономически растеж и ниската инфлация. Това доведе до спад на стойността на еврото до 1,0923 долара спрямо 1,0975 долара в сряда, допълва Market Watch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още