IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street реагира със спадове на редица отчети и на политическата безизходица*

Във Вашинготн републиканците претърпяха пореден провал в опитите си да заменят здравната реформа Obamacare с нов закон

17:51 | 18.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват със спадове, като инвеститорите анализират редица корпоративни отчети, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава със 0,36%, като голям натиск надолу оказва инвестиционната банка Goldman Sachs, чиито акции поевтиняват с 2,5%. Тя публикува финансовите си резултати за второто тримесечие на 2017 г., които показаха, че приходите от търговия с облигации се понижават с 40%. Въпреки това резултатите за общите приходи и печалбата надминаха очакванията на Wall Street.

Bank of America също публикува резултатите си, които се оказаха по-добри от прогнозите. И нейните акции обаче се търгуват със спад, по всяка вероятност също заради спада на приходите от търговия с облигации.

В широкия индекс S&P 500 компаниите в сферата на здравеопазването се представят най-незадоволително.

Технологичният индекс Nasdaq също се търгува на червено, въпреки че акциите на Netflix поскъпват с над 10%. Технологичната компания заяви, че през второто тримесечие абонатите ѝ са се увеличили с 5,2 млн.

Wall Street следи и политическите процеси във Вашингтон, след като в понеделник още двама републикански сенатори заявиха, че ще гласуват против закона на собствената им партия, който имаше за цел да замени здравната реформа на Барак Обама, или т.нар. Obamacare. Така на практика републиканците нямат достатъчно гласове, за да прокарат закона. След тези новини лидерът на мнозинството в Сената Мич МакКонъл призова за гласуване, което само да свали Obamacare, без да има незабавно нов закон.

Доларът поевтиня след новините и към 17:30 часа българско време доларовият индекс записва спад от 0,6% до 94,34 пункта.

Едно евро се обменя за 1,1575 долара, а курсът на йената е 111,89 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се понижава до 2,27%, а тази по 2-годишните книжа е около 1,35%.

В сферата на макроикономиката вносните цени се понижават с 0,2% на месечна база през юни.

Златото поскъпва с 0,63% до 1 241,43 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI записва ръст в цената си от 0,74% до 46,36 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с 0,87% до 48,83 долара за барел.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още